יום רביעי, 21 ביולי 2010

אח, ונציה

אורן גירון תמיד היה אחד מהפייבוריטים שלי בכל הנוגע למתכוני קונדיטוריה.
הוא מדויק, הוא יסודי, הוא נותן טיפים שמקלים על החיים.
מזמן לא הכנתי מתכון שלו, ובחיפושי אחר עוגיות שחיתותיות במיוחד נתקלתי בזה (ומיד חיפשתי עוד מתכונים שלו. גם הכנתי. חכו בסבלנות לפוסט נפרד).



עוגיות לימון ונציאניות, פריכות, לימוניות להפליא, חמאתיות להפליא.
מכינים בצק רך, מזלפים אותו לצורה הרצויה, ומקררים לפני האפיה כדי להחזיר לו פריכות.
רק הערה קטנה: לאורן כנראה ידי סטיב אוסטין, כי אני כשלתי בזילוף העוגיות דרך צנתר בגודל 5 מ"מ, אללי. בטח ובטח זילוף בצורה של W. עם כל הכח שהייתי צריכה להשקיע בדחיפת הבצק דרך החור הקטנטן בשק הזילוף, כבר לא שלטתי על היד שמכוונת לצורה סבירה.
אז הפקתי שורה אחת של עוגיות עגולות, ואז עברתי לצנתר של 7 מ"מ וצורת נשיקות קטנטנות וחמודות.



בלינק לעיל גם קישור לסרטון בו אורן מדגים את הכנת העוגיות. שווה להציץ.
לעצלים, הנה המתכון:

עוגיות לימון ונציאניות (אורן גירון)

חומרים:

80 גר' אבקת סוכר
200 גר' חמאה רכה מאד (מאד. מאד. מאד.)
זסט של שני לימונים
קורט מלח
1 חלבון
240 גר' קמח
מעט סוכר לפיזור

הכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה רכה ואבקת סוכר. מוסיפים זסט לימון ומלח, ואחרי קבלת תערובת רכה מוסיפים את החלבון ומערבלים היטב.
מוסיפים את הקמח, בבת אחת, מערבלים ערבול קצר - רק עד שהתערובת אחידה ולא יותר מדי.

מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים עוגיות בצורה הרצויה. מפזרים מעט סוכר למעלה.

מאשפזים במקרר לשעה. אופים בחום בינוני 8 דקות לצבע מעט זהוב (אבל ממש מעט)

6 תגובות:

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

אח, אתר חיים טוב, מזכיר לי נשכחות...
נראות חמודות העוגיות האלו...

מירי אמר/ה...

הן נראות "מסוכנות" לציבור.

אנונימי אמר/ה...

אורן גירון הוא תותח על.

סליחה על הבורות - חום בינוני זה 180?

beagle אמר/ה...

תודה :-)
הן חמודות וגם מסוכנות לציבור.

אנונימי - בינוני זה אכן 180 מעלות.

fairy_mi אמר/ה...

אחחחח כמה שזה נראה ענוג...
מרגישים את המרקם הנמס בפה הישר מן התמונה...
מגרה בטירוף :)

beagle אמר/ה...

פיונת, הן באמת מעלפות. אני זוממת על הכנה שלהן בטעם קפה...