יום שישי, 14 במאי 2010

אנשובי להמונים

עדיין בעקבות שתי הגברות השמנות, אחרי הפעם הקודמת.

הפעם בפרק "afternoon tea", ג'ניפר מכינה מה שהיא קוראת Gentleman's savoury delights, ואני קורא להם "שבלולי בצק פריך ממולאים כל טוב".

שבלולי בצק ממולאים אנשובי, חרדל, פרמזן ועירית

חומרים (ל-20 יחידות בערך):

בצק 
2 וחצי כוסות קמח
200 גרם חמאה (לא מלוחה), קרה מאוד
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 חלמון
קומץ פלפל קאיין
פלפל שחור (אין צורך במלח כי המילוי מלוח דיו)
מי קרח

מילוי
ממרח אנשובי (פירוט בהמשך)
חרדל דיז'ון
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
חצי כוס עירית קצוצה

הכנה:
מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה. מוסיפים קמצוץ אבקת פלפל קאיין, חותכים את חבילת החמאה לקוביות קטנות ומערבבים אותן בתוך הקמח בעזרת סכין (בצק פריך = כמה שפחות התעסקות בידיים, שלא יתחמם). מוסיפים את הפרמזן, חלמון ביצה ופלפל שחור, מערבבים היטב ומפוררים את החמאה במהירות בתוך הקמח עד שמתקבל מרקם של פירורים קטנים. יוצרים גומה קטנה במרכז הקערה ושופכים אליה מי קרח - בערך חצי כוס. מעבדים (מעט) את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

בינתיים מכילים את המילוי - קוצצים את העירית (לדעתי הכי נוח במספריים) ומכינים ממרח אנשובי. ג'ניפר השתמשה בממרח אנשובי מוכן שנקרא gentlemen's relish, אבל בארץ הקודש כנראה אין להשיג אותו. רציתי להכין בתחילה ממרח בעצמי אבל לא מצאתי פילה אנשובי, ונאלצתי לקנות שפופרת של ממרח אנשובי (דבר שבחיים לא אכלתי כי יש לו ריח נורא). אבל למחרת מצאתי פילה אנשובי בשמן, והחלטתי לשלב ביניהם:

ממרח אנשובי:
10 פילה אנשובי
10 צלפים
10 עלי בזיליקום
10 זיתים שחורים (מגולענים...)
כף שמן זית

מנגבים את האנשובי מהשמן ומניחים אותו במים קרים למשך שעתיים כדי להוציא ממנו כמה שיותר מלח. אחרי שעתיים שוטפים את האנשובי ומנגבים. טוחנים במעבד מזון יחד עם הצלפים, הבזיליקום והזיתים, עד שנוצרת מחית אחידה. אני בשלב הזה הוספתי גם את כל שפופרת ממרח האנשובי המוכן שקניתי, וערבבתי הכל יחד. כשמתקבל מרקם אחיד, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים. מי שאוהב שום או צנוברים יכול בהחלט לטחון גם אותם עם יתר המרכיבים.

מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים אותו על משטח עבודה מקומח, מרדדים למלבן בעובי של כמה מ"מ - הדק ביותר שאתם יכולים לעבוד איתו בלי שהבצק ייקרע. מורחים את ממרח האנשובי על המלבן, מעליו מורחים שכבה דקה של חרדל דיז'ון, מעל זה מפזרים עוד 50 גרם פרמזן מגורר, ועל הכל מפזרים עירית בנדיבות.

מגלגלים את הבצק לרולדה: מתחילים להפוך אותו בזהירות באחד הקצוות (לאט, שלא ייקרע) וממשיכים (כדאי להיעזר בפאלטה) עד הסוף. מתקבל נקניק ארוך של בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
רולדת בצק פריך ממולא אנשובי וחרדל

מחממים את התנור ל-200 מעלות. אחרי שהרולדה במקרר 45 דקות, מוציאים אותה ופורסים בזהירות לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ. משכיבים את הפרוסות על מגש עוגיות או על תבנית מכוסה נייר אפייה, ואופים. ג'ניפר עשתה את זה במכה אחת של 7 דקות, אבל לא טרחה לציין טמפרטורה. יכול להיות שבמכה של חום גבוה מאוד, שבע דקות באמת יספיקו. בתנור שלנו ב-200, הבצק לא נאפה מספיק ונדרשו 10 דקות אפייה, מכל צד.
רולדת בצק פריך ממולאת ממרח אנשובי וחרדל

מצננים מעט וזוללים. מצוין כמתאבן או כמנה ראשונה.

תגידו, מה אתם אוהבים יותר: מתוק או מלוח? התחמקויות ממשפחת "זה כמו לשאול את מי אתה אוהב יותר, את אבא או את אמא?" יזכו רק בנחירת בוז. תבחרו אחד מהשניים!

5 תגובות:

סירו אמר/ה...

חיפוש ביוטיוב העלה בין השאר את זה:
http://www.youtube.com/watch?v=AKb7yRd1VMY

odedee אמר/ה...

משובח, תודה רבה :)

עשו שם עבודה יפה מאוד גם על המימיקה וגם על הדיבור. חבל שבמתכונים השקיעו פחות :(

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

נראה מאוד יפה וגם מאוד טעים

beagle אמר/ה...

כמה צבעוניים הם, השבלולים.
מעורר תיאבון.
אני דווקא תמיד אהבתי את שפורפרות האנשובי, הייתי תמיד שמה בטוסטים עם גבינה... יאמי.
אני חושבת שאנשובי, כמו סרדינים, יהיו טעימים כמעט בכל צורה, גם במחית...

ולגבי המתוק/מלוח... נו, באמת. מלוח, אם מגיע מיד אחריו גם משהו מתוק. ומתוק רק כשהוא מאוזן עם חמוץ או עם מריר.
אוהבת רבדים של טעמים. פחות אוהבת רק טעם אחד במנה (וגם לא רק מרקם אחד או רק טמפרטורה אחת). מנה עם רבדים תמיד מספקת יותר.

ואני מרשה לך לנחור בבוז.

fairy_mi אמר/ה...

יאממ זה נראה מטריף!
איזה שילוב צבעים וטעמים משגע!
אני רק מוחה שאין תמונה אחרי האפייה,
אבל גם אני במקומך היית מחסלת את הכל ולא מנסה אפילו לצלם...
חבל"ז