יום רביעי, 12 במאי 2010

כבר קיץ

ולא תשכנעו אותי אחרת.
הגשם הפתאומי הזה שנחת בסוף אפריל ליומיים אפורים זה כדי לבלבל, אבל אני לא משתכנעת - כבר קיץ.
עודדי טוען שזה אביב, אבל אצלי האביב כבר היה וחלף. די. קיץ.
קיץ זה אבטיח, עפיפון, שמש, ים, ארטיק קרח, כובע טמבל.
השד יודע למה עפיפון, הרי בחיים שלי לא העפתי עפיפון, אבל זה מה שיצא. אני חיה עם זה, אני בטוחה שגם אתם.
ללהג שלי לגבי עונות השנה אין שום קשר למתכון הבא.
סתם אני במצב רוח קיצי וגרפומני במיוחד.
טוב, אני מפסיקה. באמת שחבל לי על נפשותיכם הרכות שחשופות למה שעובר לי בראש.

מנה נהדרת כמנה ראשונה, לא כבדה. תגישו אותה חמה עם יוגורט עיזים או כבשים סמיך וקר.
פורטובלו במלית אגוזים ופטרוזיליה
חומרים:
4 פטריות פורטובלו גדולות
1/2 חבילת פטרוזיליה
1 כוס אגוזים (אני ערבבתי פקאן ואגוזי מלך)
1 כף שמן זית טוב
מלח, פלפל
הכנה:
במעבד מזון עם סכין, לעבד יחד את הפטרוזיליה, האגוזים ושמן הזית למחית אחידה. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
למלא בכמות נאה על כל פטריה. לדאוג שתהיה מכוסה היטב בשכבה עבה.
לאפות בתנור בחום בינוני עד להשחמה קלה.
להגיש חם עם יוגורט קר.


4 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

לא נעים להגיד אבל הריר החל להצטבר בפה...אני הולכת להכין את זה בשבוע הבא!

נשיקות, זאת מלונדון

beagle אמר/ה...

למה לא נעים, נעים, נעים להגיד.
תודה :-)

מיכל אמר/ה...

אני בעד חורף בכלל. לדעתי זה חורף עם ימים של קיץ.

beagle אמר/ה...

פתאום לפני יומיים היה גשם בערב. חום אימים, וטיפות ענקיות כאלה, שרק מלכלכות את האוטו. כמה מוזר...