באותו סופשבוע משפחתי, שבו הכנתי את העוגיות הפריכות והנפלאות האלו, הכנתי גם משהו שוקולדי, כי בתוך עמי ומשפחתי אני חיה, ואני יודעת מה ידבר אליהם.
צריך שוקולד.
כמובן שלא התכוננתי מראש, ובערב לפני הנסיעה פשפשתי נואשת במתכוני עוגיות שוקולד מכל מקור אפשרי, ואז מצאתי את אלה - עוגיות אגוזי לוז ושוקולד של בני סיידא.
העוגיות נטולות קמח, אבל יש בהן הרבה אגוזים שמשמשים כתחליף. התוצאה טובה. אבל הייתי משפרת - שמה פחות סוכר, יותר שוקולד, ומקום קליפת התפוז, הייתי שמה חמוציות מיובשות. טוב, לפעם הבאה.
במתכונתן הנוכחית, הן עוגיות קלילות, מתוקות ויתרונן הכי גדול הוא קלות ההכנה. יש לך מעבד מזון? אז אפשר להכין.
אני הכנתי בעטרות נייר קטנטנות, הכי קטנות שהיו לי, וקיבלתי מאה עוגיות ביס, כל אחת גודלה כחצי כפית. במקור ההנחיה היתה להשתמש ב- 30 עטרות נייר, כלומר עוגיות גדולות הרבה יותר, ולכן זמן האפיה הרשום גבוה. אם אתם הולכים על עוגיות קטנות כמוני - 12 דקות אפיה זה די והותר. בכל מקרה, שימו לב לא לאפות אותן יותר מדי, כדי שלא תתיבשנה ותבאסנה.
עוגיות אגוזי לוז ושוקולד של בני סיידא
חומרים:
250 גר' אגוזי לוז קלויים וקלופים
200 גר שוקולד מריר (להקפיד על שוקולד איכותי עם אחוז מוצקי קקאו גבוה)
100 גר' סוכר
1 כפית אבקת קפה נמס
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
2 כפות ברנדי
3 ביצים
הכנה:
חממו תנור ל- 180 מעלות.
במעבד מזון שימו את כל החומרים פרט לברנדי והביצים ועבדו לתערובת פירורים.
הוסיפו את הביצים והברנדי ועבדו לעיסה אחידה.
בעזרת כפית, מלאו עטרות נייר בעיסה, וסדרו בתבנית.
אפו 20 דקות לעוגיות לחות ורכות.
צננו ואחסנו בקופסה אטומה.
7 תגובות:
אני מאוד אוהבת את האתר שלכם כל מתכון מקצועי ומדהים והעוגיות יפות מראה ובודאי טעימות
נראה מעולה!!! כרגיל...
התמונות נראות כאלה מזמינות... אני מת על תמונות "עמוקות" כאלה.
טוב נו, תעשי משלוחה, נו?
איריס, תודה, כיף לשמוע!
לא יודעת אם מקצועי - אני מצהירה קבל עם ועדה שאני חובבנית.
אבל כיף לקבל מחמאות :-)
ואני שמחה שאת מוצאת פה מתכונים טובים!
יובל, בהחלט אפשר לארגן משלוח עוגיות טראנס-בלוגי :-)
מיד אחרי שנסיים את חגיגות יום הולדת שנתיים לבלוג. הזמן טס...
נראה מצויין.
מאוד אהבנו את העוגיות.
נראה טעים, שוקולדי ופשוט להכנה, כמו שאני אוהבת. ינוסה בקרוב, תודה.
אילה ויעל, תודה!
הוסף רשומת תגובה