יום רביעי, 24 במרץ 2010

מרציפן זה יאמי!

עוגת פירות יבשים, במקור מגרמניה, לרוב מכינים אותה לכריסמס.
תמיד היא נדמתה בעיני למעין בלוק יבש של פירות יבשים, בכלל לא משהו מפתה, אבל נתקלתי במתכון יוצא דופן - פה העוגה משודרגת במלית מרציפן...
ברור שלא עמדתי בפיתוי - לו הייתי חתול, הייתי מבזבזת את כל תשע נשמותי על מוות כתוצאה מסקרנות...

התוצאה לא מתוקה מדי, עוגה יבשה שהולכת נהדר ליד קפה. בכלל לא כמו שחשבתי, הופתעתי לטובה.
או בקיצור - דבר שמוסיפים לו מרציפן, קשה לו להיות לא-טעים.
חובבי המרציפן התאחדו!

המקור כאן


עוגת מרציפן שטולן פירות יבשים
שטולן (ככה מבטאים את זה בגרמנית, אל תאשימו אותי)

חומרים:

375 גר' קמח
50 גר' סוכר
1 כפית שמרים יבשים
קורט מלח
150 מ"ל חלב חמים
115 גר' חמאה מומסת
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
200 גר' פירות יבשים מעורבים (חמוציות, צימוקים, משמשים)
50 גר' שקדים מולבנים קצוצים
200 גר' מרציפן

אבקת סוכר לפידור


הכנה:

נפו יחד את הקמח, הסוכר והמלח. ערבבו פנימה את השמרים.
הוסיפו את החלב והחמאה המומסת, הוניל ואת הביצה. לושו כ- 10 דקות לבצק חלק וגמיש.
הניחו בקערה, כסו הניילון נצמד והשאירו לילה עד להכפלת נפח במקום קריר.


חממו תנור ל- 190 מעלות.
על משטח מקומח קלות לושו את הבצק עם הפירות היבשים והשקדים. רדדו למלבן של 20 על 25 ס"מ.

לושו מעט את המרציפן, וצרו "נקניקיה", מעט קצרה יותר מהבצק. הניחו על הבצק, באמצעיתו, וקפלו לסגירה. הניחו במקום חמים לתפיחה כ- 45 דקות, או עד הכפלת נפח.

אפו 30 דקות לצבע זהוב בהיר.
קררו ופזרו אבקת סוכר לפני ההגשה.




6 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

ביגל יקירתי,
אני מתה על "רוזה מרציפן". מזכיר לי את ימי ילדותי (לפני שנולדת?). הביצוע מגניב.
ושטולן, נו שטולן...התוודעתי לשטולן בביקור בברלין, חודש נובמבר, לפני כמה שנים. מאז, מידי שנה בתקופת הטרום-כריסטמס אני עטה על מדפי "היריד הגרמני לכריסטמס" בסופר. לצערי (לשמחתי) אני היחידה שאוהבת ואוכלת את העוגה. אין דבר, נתגבר...

זאת מלונדון

מירי אמר/ה...

טוב כמו שכבר אמרתי מתכון מצוין לשטוילן. האם את "מקפלת" את הבצק מעל המרציפן או "מגלגלת" את המרציפן בתוך הבצק.

מונא אמר/ה...

כמה אני אוהבת מרציפן! נראה לי שאכין את העוגה בקרוב.

יובל אמר/ה...

אני מת על שטולן... אכלתי גרסה דומה מאוד בגרמניה (אם אני לא טועה עם חמוציות, צימוקים, קליפת הדרים מסוכרת ודובדנים מסוכרים).

עד כמה שאני זוכר גרסת המרציפן היא של אחד החגים, אני לא זוכר בדיוק של איזה.

יובל

beagle אמר/ה...

באיחור קל (החג, החג...) - מתנצלת על העיכוב בתגובה!

לונדונית, עכשיו יש לך את המתכון, את יכולה להכין לבד! לדעתי גם בני המשפחה יאהבו, באמת. בכל זאת, מרציפן...

מירי, אני קיפלתי את הבצק מעל המרציפן, אבל אין סיבה שגלגול לא יעבוד באותה מידה (ובטח גם יראה טוב יותר). אבל אני הלכתי על השיטה הקלה - לרדד, להניח, לקפל מעל.

מונא, ספרי איך יצא! (וחוץ מזה, אני שמחה לראות אותך כאן!)

יובל, אני מעולם לא זכיתי לאכול את המקור... אתה אומר שהמרציפן זו גרסה מיוחדת? מעניין מתי מכינים אותה ומתי את הרגילה. קליפות הדרים מסוכרות נשמעות לי מעולה בתוך הבצק, רשמתי לפני לנסות בפעם הבאה.

fairy_mi אמר/ה...

אלוהים יודע איך שזללתי את העוגה הזו בגרגרנות
וגם בעלי יודע לאחר שצחק עליי-
מעולה!
שילוב הפירות היבשים והמרציפן משגע
מעדן אמיתי, תודה יקירה