יום שלישי, 29 בדצמבר 2009

עוף ירוק מציע בית חם

אי שם, באחד מערבי חנוכה, נשבר מעבד-המזון. באמצע עבודה.
כך שארבע חבילות פטרוזיליה וחבילת רוקט אחת שהיו אמורות להגיע ללביבות ירק, נותרו מיותמות במקרר, משוועות לגאולה.
מי, מי יאמצן לחיקו ויתן להן בית אם לא תבשיל עוף ירוק?!

דמעות של הקלה שטפו את עיניה הירוקות של פטרוזיליה כשגילתה מה יוליד המחר, ורוקט מלמלה "תודה לאל, תודה לאל!" בתוך קופסת הפלסטיק שלה.
אבל העוף הירוק פתח את ביתו לא רק לשתי אלו, אלא גם לשאריות ממרק המיניסטרונה (ינואר-מרקים בפירורים!)- גבעולי הסלרי והחלק הלבן של המנגולד.
כי התכונה שמאפיינת את העוף הירוק יותר מכל היא קבלת כל דכפין וכל דצריך אליו לסיר.
והוא גם מציע להם יין. לבן.
עוף סלרי מנגולד


עוף ירוק

חומרים:

3 כרעיים שלמים, חתוכים לשניים, מנוקים
2 בצל בינוני קצוץ
שמן זית
4 חבילות פטרוזיליה קצוצה
1 חבילה רוקט קצוצה
4 גבעולי סלרי פרוסים
החלק הלבן של 6 גבעולי מנגולד
כף גרגירי כוסברה טחונים
כף כורכום
מלח, פלפל
3/4 כוס יין לבן
מים

הכנה:

טגנו את הבצל בשמן זית לצבע זהוב.
הוסיפו את העוף וטגנו מעט מכל צד.
הוסיפו את התבלינים וערבבו.

הוסיפו את כל הירקות והעשבים, יין ומים עד לכיסוי.
הביאו לרתיחה ובשלו עוד שעה וחצי בבעבוע רגוע, עד שהעוף ממש מתפרק מהעצם.

טעים לאללה עם קוסקוס.

4 תגובות:

Sophie אמר/ה...

אוחחח... קוק-או-וון, גירסת ביגל.
מעורר תאבון בצורה מסוכנת.

fairy_mi אמר/ה...

זה נשמע ונראה טעיםםםם בטירוף!
תהיה בריאה שזה מה שאת עושה משאריות...
תפסת אותי מתה מרעב
וההתעללות הזו לא תעבור בשתיקה!
פולקע להמונים!

יערית אמר/ה...

נראה מצוין! בהחלט רעיון לניצול כל הירק שהתנחל לו אצלי במקרר.. בסוף השבוע הזה אאלתר בהשראתך כמו שצריך! תודה =)

beagle אמר/ה...

תודה לכן!
מדהים שכשפותחים את הסיר מריחים המון ירוק, אבל גם את היין. נהדר!