75 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר חום
קורט מלח
4 תפוחים קלופים, מגולענים ופרוסים לפלחים דקים
125 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1/3 כוס דבש
1/3 כוס סילאן
1 כוס ריויון
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון טחון
1 כפית ג'ינג'ר טחון
הכנה:
חממו תנור ל- 160 מעלות. שמנו תבנית 26 בחמאה, רפדו בנייר אפיה ושמנו גם אותו.
המיסו את החמאה בסיר קטן, והוסיפו את הסוכר. בשלו על אש בינונית עד לקרמל, כארבע דקות אחרי שהסוכר התמוסס. הוסיפו את המלח וערבבו. שיפכו את הקרמל לתוך התבנית. סדרו את התפוחים מעל הקרמל, בעיגול נאה.
במיקסר הקציפו את החמאה עם הסוכר, עד לתערבות תפוחה.
ערבבו בנפרד את הדבש, הסילאן, הביצה והריויון.
ערבבו בנפרד את הקמח, הסודה, המלח, הקינמון והג'ינג'ר.
תוך ערבול, הוסיפו לחמאה את התערובות בחלקים - פעם מהרטובה ופעם מהיבשה, בשלושה סבבים, עד לבצק אחיד.
שיפכו את הבצק על שכבת התפוחים, ואפו 45 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
הניחו לקירור 15 שעה, ואז היפכו - בזהירות! הקרמל חם ונוזל! - לצלחת הגשה שיש לה מעט עומק (לא שטוחה לחלוטין, אחרת תצטרכו לנקות את הקרמל מהרצפה).
הסירו את התבנית ואת נייר האפיה, והגישו חמים עם גלידה או קצפת לא ממותקת.
6 תגובות:
upside down cake
מגניב
תגידי, כשאמרת "כל דיירי הבית", זה כלל גם את מילקי?
בעיקר את מילקי... הסתובבה בבית בעינים מושפלות, והתחננה למשהו מתוק.
ביגל יקרה, העוגה הזו נראית כל כך עסיסית ונפלאה! הייתי מתה לאיזה ביס קטן, לא חייבת פרוסה שלמה :)
והסורבה פג'ויה נשמע מעדן!
מירי, תודה וברוכה השבה!!! אנחנו צריכות לקבוע מפגשון שחיתותי לעוגה וגלידה - נראה לי מחוייב המציאות עכשיו כשחזרת :-)
יאממ זה נראה טעיםםםםםמתה על עוגות פרי הפוכות-
הן כל כך רכות ולחות שזה למות!
תביאי ביססססס ביגלונת
1. לא יצא כ"כ רטוב. יכול להיות בגלל שאצלי נכנסו בערך חצי מכמות התפוחים שבמתכון. יכול להיות שזה נובע מהתבנית קוגלהוף שהייתה הדבר הכי קרוב למתאים שהיה זמין לי באותו רגע. דווקא נראה מעולה בתבנית קוגלהוף. :-)
2. הסוכר החום נראה מאוד חום, העוגה יצאה במראה קצת שרוף (אם כי טעימה מאוד).
3. יכול להיות שקצת פישלתי בכמויות, אבל יצא מתוק מאוד. עדיין היה לי טעים, אבל אני חובבת מתוק...
הוסף רשומת תגובה