יום רביעי, 21 באוקטובר 2009

פירות כבדים יש ללמון טרי

ועדיין במתכוני טיול - עוגיות יבשות הולכות נהדר ליד קפה שחור או תה עם עשבים שמבושל בתנאי שטח, וגם ליד טייסטר'ס צ'ויס עם חלב שמעורבב בתנאי צימר נוחים... ככה זה בטיולים שאני הולכת אליהם, הטוב מכל העולמות.

עוגיות סנדוויץ'
המקור דיבר על עוגיות סנדוויץ' עם מלית על בסיס גבינת שמנת, ואני ידעתי שגבינת שמנת משמעותה:
1. חובת מקרר
2. עוגיות לחות ולא פריכות יום לאחר ההכנה
3. גבינת שמנת, נו. בעוגיה פריכה. גבינת שמנת אצלי הולכת על מאפין לח, על עוגת גזר עסיסית, לא על עוגיה פריכה. אבל אולי אנסה בכל זאת בהזדמנות, רק כדי לראות את אני צודקת בהשערתי.
בכל מקרה, נצמדתי למקור בכל הנוגע לבצק, אבל הלכתי על מלית ריבת פטל קלאסית.

סוג אחד של חיתוך עוגיות היה עוגיות ריבה-מציצה-מהחור-בעוגיה-העליונה-ואבקת-סוכר-מעל, קלאסיקה שלא הכנתי מזה שנים. את העוגיות האלה הצלחתי לחרוך מעט. טוב, לא לחרוך, אבל בהחלט הן יצאו שחומות ברמה של חצי דקה יותר מדי בתנור. הן צריכות להיות זהובות (לא לבנות, ובהחלט לא חומות), אבל הטועמים גרסו שכך הן טעימות יותר, אז מי אני שאתווכח עם התוצאות בשטח.

עוגיות ריבה
סוג שני, בעיקר כדי לעשות שימוש בעיגולים הקטנים שהיו פעם בעוגיה העליונה של הסוג הראשון - עוגיות סנדוויץ פשוטות, רק קטנטנות. בסופו של דבר כ"כ התלהבתי מהפיצפונות האלו, שעזבתי את הגדולות עם החור, ועברתי רק לקטנות.


עוגיות סנדוויץ לימון עם ריבת פטל (12 גדולות + 30 קטנות)

חומרים:
200 גר' חמאה
100 גר' אבקת סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת דק
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח
ריבת פטל, מחוממת מעט במיקרו
אבקת סוכר לפידור

הכנה:

חממו תנור ל- 175 מעלות.

במיקסר הקציפו חמאה ואבקת סוכר לתערובת תפוחה. הוסיפו קליפת לימון, הנמיכו את מהירות המיקסר והוסיפו את הקמח והמלח. עבדו רק עד לבצק אחיד.
הוציאו, שטחו לדיסקית, ועיטפו בניילון נצמד.
קררו במקרר שעה (לפחות).

הוציאו את הבצק מהמקרר, רדדו לעובי 3 מ"מ, וקירצו עוגיות עגולות או משוננות. אם אתם רוצים חור בשכבה העליונה, קירצו עיגול קטן יותר בחצי מהעוגיות.

סדרו את העוגיות על תבנית עם נייר אפיה, ואפו עד לצבע זהוב נאה - 3 דקות לעוגיות הקטנטנות, וכ-5 לגדולות.
אם אתם אופים גם את העיגולים הקטנים, אפו אותם בנפרד מהגדולים.
קררו לחלוטין.

לעוגיות עם חור - מירחו מעט מהריבה על עוגיה שלמה. הצמידו את העוגיה עם החור. הוסיפו עוד מעט ריבה לתוך החור, עד למילוי. פזרו אבקת סוכר על העוגיות המוכנה.
עוגיות פרח ריבה
לעוגיות "רגילות" - מירחו ריבה, והצמידו.
עוגיית ריבה

6 תגובות:

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

אז זה מה שהיו העוגיות הקטקנטנות... איך לא הבנתי את זה?
והגדולות היו גדולות. כלומר מעולות. כמעט עשינו דקה דומיה כשהן נגמרו :(
אהבתי את זה שאת חייבת לנסות משהו רק כדי לראות שאת צודקת. זה כל כך את...

לילך ג. אמר/ה...

3 דקות אפיה ? זהו?

וטוב לקרוא אותך :-) שנים..
זוכרת בחיוך את הסיכומים השבועיים בתפוז..

Sophie אמר/ה...

אז מה יהיה?
אני לא מוזמנת לטיולים מחד, ולא מקבלת עוגיות מאידך.

עוגיות לאלתר!

beagle אמר/ה...

זה בגלל שאני רק סוברת שאני צודקת, לא סוגרת, ולא בטוחה... אני חייבת לוודא.

היי לילך! איזה כיף לראות אותך פה! ברוכה הבאה :-)
את הקטנות רק שלוש דקות, את הגדולות מעט יותר - אני אציין במפורש בפוסט, את צודקת.

סופי, צודקת. צריך לעשות משלוח עוגיות בפורים הקרוב!

fairy_mi אמר/ה...

מצטרפת למשלוח העוגיות בפורים
ומצדיקה את החלטתך לנטוש את גבינת השמנת מן המלית.
יותר טוב עם ריבה.
ותביאי ביס, זה נראה יופי יופי!

beagle אמר/ה...

יאללה, פיה - איך מארגנים?
אפילו משלוח וירטואלי, בין בלוגים.
אנחנו צריכו לדבר על זה, כבר המון זמן דיברנו על פרוייקט - אולי זה יהיה זה?