יום רביעי, 4 בפברואר 2009

בלי עגבניה, עם חרדל

כשהדחף לאכול פחמימות תוקף, נותר רק דבר אחד לעשות.
פיצה.
רק פיצה.
במקרה הזה, פיצה ללא רוטב עגבניות, אבל עם הרבה חרדל גרגירים, בצל ופטריות שיטאקי מטוגנות, וגם קימל.
הבסיס די פשוט, בצק שמרים שנלקח מכאן.
מעל - אלתור לפי מה שיש בבית.


פיצה חרדל, בצל, שיטאקי וקימל

חומרים:

2 כפיות שמרים יבשים
1/2 כוס מים חמימים
1/2 1 עד 3/4 1 כוסות קמח
1 ביצה
1/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח

6 בצל גדול, פרוס לטבעות
6 פטריות שיטאקי טריות, פרוסות
2 כפות גרגירי קימל
מעט שמן זית
מלח פלפל
4 כפות חרדל עם גרגירים
1 כוס פרמזן


הכנה:

ערבבו את השמרים עם המים החמימים, והניחו בצד לכמה דקות, עד שמעלה מעט קצף.
בקערת מיקסר הכניסו את הקמח הוסיפו את תערובת השמרים, וערבבו מעט.
טירפו קלות בנפרד את הביצה עם שמן הזית והמלח, והפעילו את המיקסר (עם וו לישה), והוסיפו את תערובת הביצה לקמח, תוך ערבוב. עבדו כ- 5 דקות לבצק מעט דביק למגע.

העבירו לקערה משומנת, סובבו את כדור הבצק כך שיצופה בשמן מכל צדדיו, והניחו מכוסה במקום חמים להתפחה, עד להכפלת נפח, כשעה וחצי.

בינתיים חממו מעט שמן זית במחבת גדולה, הוסיפו את הבצל הפרוס והפטריות, והנמיכו את הלהבה. כסו את המחבת ואדו את הבצל כחצי שעה, כשאתם מערבבים מדי פעם. המטרה היא בישול הבצל באדים.
כשהבצל זהוב ומעולף, הורידו את המכסה, והגבירו את האש לעוצמה בינונית. כשמתחיל לעשות סימנים של טיגון ולא של אידוי, הוסיפו את הקימל, מלח ופלפל וטגנו מס' דקות עד להשחמה.

הניחו בצד, שיתקרר לטמפרטורת חדר.

חממו תנור ל- 210 מעלות.

הכניסו אגרוף לבצק שתפח, כדי להוריד את הנפחו, ולושו על משטח מקומח שתי דקות.
רדדו על גבי נייר אפיה, לעובי של כחצי סנטימטר, והעבירו את הנייר לתבנית אפיה.



מירחו שכבה נאה של חרדל על הבצק, פזרו את תערובת הבצל והפטריות, ומעל הכל - פרמזן.

אפו כ- 20 עד 25 דקות, כשהפיצה מזהיבה והגבינה מבעבעת.

הניחו לעשר דקות לפני חיתוך ואכילה.

4 תגובות:

Sophie אמר/ה...

HARDAL, BATZAL, SHITAKE VEKIMAL

הייתי חייבת.

beagle אמר/ה...

AT LO NORMALIT :-)

אנונימי אמר/ה...

עוזבים אותך לשנייה ואת מפרסמת שלוש בלוגים במכה? חוסר אחריות.
מאוד אהבתי את השילוב, מקורי ונראה טעיםםם בטירוף!

beagle אמר/ה...

זה לא שלושה במכה, את פשוט נעדרת המון זמן :-)
ברוכה השבה!
אני מתה על פיצה עם חרדל...