יום ראשון, 1 בפברואר 2009

תגידו שלוש פעמים מהר: הוניגקוכנוורפל

נו, ככה זה היקים, אצלם לתת למשהו שם זו פעולה פשוטה של חיבור כל המילים המתארות את המשהו הזה.
ובמקרה זה - ריבועי עוגת דבש. או ריבועיעוגתדבש.

חיפשתי משהו מתוק שישרוד נסיעה ארוכה עד לארה"ב, בדואר ישראל. העוגה הזו, אשר נחתכת לריבועים, אמורה להאכל רק שבוע עד שבועיים אחרי הכנתה, ולכן התאימה להפליא.

היא הולכת ומתעדנת בטעמה ככל שהזמן חולף, ואצלי היא לא שרדה שבועיים, אלא רק שבוע וחצי, התחסלה עוד לפני שהגיע לשיאה, האומללה.





צורת ההכנה גם היא מעניינת - בצק מבושל, עם תוצאה פריכה, וציפוי מזוגג ומבריק של סוכר, ההולך ומלבין ככל שחולף הזמן.
הטעם - מתוק להפליא וגם חמוץ להפליא, בו זמנית.

המקור - כאן.



הוניגקוכנוורפל

חומרים:


לבצק:
1/3 3 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית קינמון
1 כפית הל טחון
1/2 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר מיובש טחון
1/2 כוס + 2 כפות דבש
1 כוס סוכר
113 גר' חמאה
1 ביצה, טרופה קלות

למלית:
3/4 1 כוסות ריבת משמש
1/2 1 כוסות שקדים קצוצים גס
1 כוס צימוקים/חמוציות מיובשות
1/2 כוס דחוסה של קליפות הדרים מסוכרות קצוצות גס
1/4 כוס מיץ לימון

לזיגוג:
1/2 1 כוסות אבקת סוכר
כ- 1/4 כוס מיץ לימון

הכנה:

נפו יחד את הקמח עם אבקת האפיה, הסודה לשתיה.
במחבת כבדה חממו את הסוכר, הדבש והחמאה, על חום נמוך, עד שהחמאה והסוכר נמסים. לא לתת לתערובת לבעבע.
הסירו את התערובת מהאש, והוסיפו את התבלינים תוך ערבוב בכף עץ. הוסיפו את הקמח תוך ערבוב, עד שהבצק נפרד מדפנות המחבת. קררו לחמש דקות, ואז העבירו את הבצק החמים לקערה. טירפו פנימה את הביצה, ולושו את הבצק בידים - בהתחלה בקערה ואחר-כך על משטח מעט מקומח. אם הבצק עדיין דביק, הוסיפו עוד מעט קמח תוך לישה.

חלקו את הבצק לשני חלקים שוים, ועיטפו בניילון נצמד.

ערבבו יחד את כל חומרים המלית, הוסיפו את מיץ הלימון בסוף, בהדרגה - התערובת צריכה להיות סמיכה אך ניתנת למריחה.

חממו תנור ל- 180 מעלות. על נייר אפיה גדול רדדו חלק אחד מהבצק לגודל של תבנית תנור (בערך). יש להשאיר שוליים של 1 ס"מ.
מירחו את המלית על הבצק.
רדדו את החצי השני של הבצק על נייר אפיה נוסף, והיפכו במהירות על הבצק עם המלית, והסירו את נייר האפיה העליון. הצמידו את שולי הבצק. אל תדאגו אם השוליים לא "אחידים", אח"כ ממילא חותכים אותם ומנשנשים...
חוררו את הבצק בכמה מקומות עם קיסם, ואפו במרכז התנור 25 - 30 דקות, לצבע זהוב.

בזמן האפיה, הכינו את הזיגוג ע"י ערבוב אבקת סוכר עם מיץ לימון.
כאשר העוגה יוצאת מהתנור, בעודה חמה, מירחו את הזיגוג באופן אחיד על העוגה.
הניחו לעוגה להרגע קצת, במשך יום שלם, לפני שאתם חותכים אותה לריבועים.

את העוגה ניתן לשמור בכלי אטום, למשך מספר שבועות.

13 תגובות:

Michal אמר/ה...

אני במתח, האם זה שרד את הטיסה לארה"ב?
האם דוורי ישראל לא אכלו את זה בדרך?
האם שבוע וחצי לוקח להגיע לארה"ב?

מונא אמר/ה...

עשית לי חשק לרוץ למטבח ולהכין. עכשיו.

Sophie אמר/ה...

ואי. ואפילו יש לי קליינטים בארה"ב שמחכים שאכין להם עוגיות.
רק... כל התבלינים הטחונים האלה שאני לא משתמשת בהם לכלום...

יש לקנות אותם טחונים כבר, או שאני גם צריכה לטחון?

אנונימי אמר/ה...

אני לא יודעת איך זה הגיע לארצות הברית של אמריקה אך לבירתה של ממלכה המאוחדת של בריטניה וחבר העמים (הממלכההמאוחדתשלבריטניהוחברהעמים)
הגיעה במפתיע חבילה. ואיזו הפתעה!!!
קופסה אחת של הוניגקוכנוורפל נפלאים. הן העלו דמעות של אושר ונוסטלגיה בעיניו של יורג, ידידינו הגרמני. בקופסה השניה עוגיות מייפל ואגוזי מלך ודגימת עוגיות פצפוצי שוקולד ואגוזים.

התרגשנו...אבל, עכשיו אני מבינה שאלו היו השאריות מהחבילה לארה"ב.

זאת מלונדון

beagle אמר/ה...

מיכל - בטח שרד, הדוורים התאפקו. האמת, לקח פחות משבוע וחצי.

מונא - אם את מכינה ומצליחה להתאפק, תגידי לי איך הם אחרי שלושה שבועות :-)

סופי - אני השתמשתי בטחונים, פרט לאגוז המוסקט וההל שטחנתי לבד.

לונדונית - שמחתי לשמח את יורג. למה שאריות? קיבלתם חבילה מלאה ושלמה, בדיוק כמו זו של ארצותהבריתשלאמריקה.

אנונימי אמר/ה...

ביגל יקירתי, לא התכוונתי להתלונן..סתם הפולניות צצה לה בלי אזהרה.
החבילה הייתה מדהימה וטעימה.
אני כעת יושבת לי בבית, מול חלון המרפסת וצופה בשלג שצונח מאתמול בערב!!
גובה השלג כ- 15 סמ' ועוד יירד היום ומחר. מי יודע, אולי ניתקע בבית?! בלי עוגיות?
הבוקר התחיל בטלפון השכמה ממנהלת ביה"ס שביקשה להפעיל את נוהל החירום של שרשרת טלפונים לשאר ההורים. כמובן שבסוף נאלצתי לצלצל לעשרה הורים כי לזה אין קרדיט בנייד, ולזאת אין את המספרים וכד'.
אבל, יצאנו החוצה והשתעשענו לנו בשלג והיה כיף הבוקר.
נקווה שגם מחר יעבור בשלום ובחום.
חבילות לנצורים בלונדון יתקבלו בברכה והערכה.

beagle אמר/ה...

שמעתי עכשיו שאתם נצורים תחת מעטה לבן. ואילו פה בארץהקודש, פברואר ועדיין לא ירד גשם סביר...
אם אשלח עוגיות, הדוור ינעל את נעלי השלג שלו ויפלס דרכו אליכם...?

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

ואילו אני לא מבינה למה לא עושים משלוחים גם לתל-אביב. זה שאני גרה בתלאביבשלישראל זו סיבה לקיפוח?

Yael אמר/ה...

נצורים, נצורים, אבל הדואר של הוד מלכותה יבצע את המשלוח ("באש ובמים, בשלג ובמדבר...")

אשלח תמונות הערב

הלונדונית

מונא אמר/ה...

שלושה שבועות. הצחקת אותי. אפילו עציצים לא מחזיקים אצלי שלושה שבועות, והם אפילו בלי סוכר.

beagle אמר/ה...

לא-סוגרת, משלוח לת"א זה קשה - רק זמן חיפוש החניה הוא יותר משבועיים...

מונא, אם היית מאכילה את הצמחים בעוגיות, היו מחזיקים מעמד.

fairy_mi אמר/ה...

ואוו זה נראה מעולההההה!
בדיוק לטעמי, מצטרף לרשימת ההכנה.
וגם האתר ממנו לקוח נראה מעולה, הולכת לחפור :) תודה

beagle אמר/ה...

תודה פיה :-)