יום שבת, 17 בינואר 2009

שני מוסים. קלאסיקה.

מנה נפלאה, של מוס שוקולד בשתי שכבות (או שלוש, במקור). שוקולד מריר, שוקולד לבן. אורירי, לא מתוק מדי, ומנה אחת לא מספיקה...
הוכן לקינוח ארוחת שישי משפחתית, וקצר מחמאות, גם מהילדים וגם מהמבוגרים.




מהמתכון מקבלים נפח אחד של מוס שוקולד מריר, ושני נפחים של מוס שוקולד לבן, אז תתכננו בהתאם. אם אתם רוצים שתי שכבות, ולא שלוש, הכפילו את כמות מוס השוקולד המריר, או חלקו את כמות מוס השוקולד הלבן.
אני הכנתי בכוסות קטנטנות, נפח של 50 מ"ל בערך, והשתמשתי בכמות המוס המריר כפי שמופיעה במתכון, וחצי מכמות המוס הלבן שמופיעה במתכון (את החצי השני שמרתי ליום סגריר). קיבלתי כ- 40 כוסיות אישיות.

המקור - כאן, בלוג נפלא שאהוב עלי במיוחד, בגלל התמונות המדהימות...וגם בגלל הניחוח של ספרד-פרוטוגל.

מוס שוקולד מריר

חומרים:

170 גר' שוקולד מריר 70% לפחות
80 מל' שמנת מתוקה
1 חלמון
4 חלבונים
20 גר' סוכר

הכנה:

המיסו את השוקולד על אדים, והסירו מהאש. הרתיחו את השמנת, והוסיפו לשוקולד המומס, וערבבו עד לתערובת אחידה. הוסיפו את החלמון וטירפו היטב.

הקציפו את החלבונים, תוך הוספה הדרגתית של הסוכר, עד לקצף יציב.
כשתערובת השוקולד בטמפ' של 40 מעלות, ערבבו פנימה שליש מהקצף.
קפלו בעדינות את יתר הקצף לתוך התערובת, והעבירו לכלי ההגשה.
קררו לפחות שעה.



מוס שוקולד לבן

חומרים:

67.5 מל' שמנת מתוקה
67.5 מל' חלב
25 גר' סוכר
300 גר' שוקולד לבן
3 חלמונים
1.5 עלי ג'לטין
500 מל' שמנת מתוקה

הכנה:

ערבבו יחד 67.5 מל' שמנת, 67.5 מל' חלב וסוכר. כשרותח, הסירו מהאש למיזגו האיטיות לתוך החלמונים, תוך טריפה מתמדת. העבירו לכלי מעל אדים ובשלו תוך טריפה, עד ל- 85 מעלות (או מבחן הכף).
קררו ל- 25 מעלות.

השרו את עלי הג'לטין במים להתרככות.

המיסו את השוקולד הלבן על אדים. ערבבו פנימה את הג'לטין (ללא המים, כמובן) ותערובת הביצים והחלב.

הקציפו 500 מל' שמנת מתוקה, לקצפת יציבה אך לא קשיחה.
ערבבו שליש מהקצפת לתערובת השוקולד.
קפלו בעדינות את יתרת הקצפת לתערובת, והעבירו לכלי ההגשה.
קררו לפחות שעה.

אני קישטתי בקורנפלקס מצופה שוקולד. קנוי, בטח קנוי. מה, אני משוגעת לצפות קורנפלקס בבית?

6 תגובות:

Sophie אמר/ה...

כן. ללא ספק. את - משוגעת.

אהבתי.

אנונימי אמר/ה...

התמונה בבלוג האהוב עליך לא הגיונית. ולא, אני לא מדברת על התמונה של המוס. אני מדברת על התמונה של כותבת הבלוג. היא נראית לך כמו אחת שאוכלת מוסים? זו פיקציה!

Sophie אמר/ה...

היא לא אוכלת מוס. או לחם. או שוקולד. את הרוטב לסלט היא מזמינה בצד.

אבל אילו תמונות!!!!

אנונימי אמר/ה...

נכון, היא משוגעת. אבל, למה להתלונן כאשר תוצאות השגעון הן כאלה?

אהבנו, זללנו, והילדים קראו לזה מילקי. עכשיו הם מסרבים לאכול מילקי ורוצים את זה של הדודה ביגל....

beagle אמר/ה...

היא מוציאה את כל הקלוריות בצילום מרהיב, כנראה...

אנונימי אמר/ה...

אוחחח זה נראה מעולה
מתה על קינוחים כאלה, פשוטים וטעימים
נראה נפלא!
ותודה על אתר הבלוג - נראה מעולה, נחפור בו בהחלט :)