יום שבת, 10 בינואר 2009

אנטיגונה אנד-צ'יז

תכירו.
זו אנטיגונה, כבשה, גוש דן.

היא ניסתה להתקבל ל"השרדות איי הפנינה", אבל מי המלח לא עושים טוב לצמר שלה, והיא גם מפחדת שיאכלו אותה כשיגמר האורז, הרי ידוע שאורז וכבש הולך טוב יחד.
אבל היא עדיין מקפידה להציג את עצמה כ: אנטיגונה, כבשה, גוש דן. ולפעמים היא מוסיפה "בההה" בסוף, אבל רק כשהיא במצב רוח תוקפני.

אנטיגונה אוהבת כרובית, כי היא מזכירה לה את עצמה - לבנה, גבשושית, ועם נטיה להתעצבן כשההפקה מתערבת באתגרי החסינות.
מיד כשהיא רואה כרובית באיזור, אנטיגונה רצה לסגור איתה דיל על השלישיה הסופית וסדר ההדחות. לפעמים הכרוביות עונות לה. לפעמים היא צריכה להשתמש בשיטות שכנוע יותר אגרסיביות, והיא קופצת עליהן עד שהן נכנעות ומסכימות להצביע כמו שהיא רוצה.
אנטיגונה היא אסטרטגית-על.

בשביל אנטיגונה הכנתי גרסת מקרוני-אנד-צ'יז המכילה כרובית, מה שהפך את כל העסק לפשטידת פסטה וכרובית מוקרמת נהדרת. פסטה, כרובית, בשמל, גבינה. רע זה לא יכול לצאת.
המנה עוברת טוב גם הקפאה והפשרה, וחימום שאריות במיקרו.
למרות שאנטיגונה טוענת שהרעיון הוא שלה, המתכון (לפני כמה שינויים קלים שהכנסתי) אומץ מהבית הזה.

מקרוני-אנד-צ'יז עם כרובית

חומרים (לשתי תבניות חד-פעמיות בינונית):

500 גר' פסטה קצרה כלשהיא
1 כרובית גדולה
100 גר' חמאה
2 בצל, קצוץ דק
4 כפות קמח
1/2 צ'ילי חריף
1 כפית פפריקה מתוקה
1 ליטר חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
1 כוס פרמזן מגוררת
1 כוס קשקבל מגוררת
1 כפית גדושה חרדל טוב
מלח, פלפל

1 כוס פירורי לחם קריספיים (פנקו או קרוב משפחה)
חצי כף עלי טימין
חצי כפית פפריקה
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית


הכנה:
הפרידו את הכרובית לפרחים קטנים. הגודל צריך להיות די זהה לגודל של הפסטה שבחרתם.

הרתיחו מים בסיר גדול, גדול יותר מזה שבדר"כ אתם מבשלים בו פסטה. כשהמים רותחים, הוסיפו את הפסטה. אחרי שרותח שוב, בשלו 3 דקות ואז הוסיפו את הכרובית לאותו סיר, עם הפסטה, עד שהפסטה מבושלת בקושי (מאד אל-דנטה), ופרחי הכרובית מתרככים מעט.
סננו היטב.

בסיר שטוח המיסו 100 גר' חמאה. טגנו את הבצל לצבע זהוב בהיר.
הגבירו את עוצמת הלהבה, הוסיפו את הצ'ילי והפפריקה, ואת הקמח. ביחשו לקבלת משחה אחידה, וטגנו כדקה. הוסיפו את החלב והשמנת, ותוך כדי בחישה מתמדת הביאו את הרוטב לרתיחה מהירה. הורידו את עוצמת הלהבה, ובשלו תוך בחישה מתמדת עד שמסמיך, כשתי דקות נוספות. הסירו מהאש.

הוסיפו את הגבינות לתוך הרוטב וביחשו עד שנמסות. הוסיפו את החרדל ומלח-פלפל לפי הטעם.
ערבבו את הפסטה והכרובית עם הרוטב המוכן, ושיפכו לתבניות משומנות.
ערבבו את פירורי הלחם עם טימין, פפריקה, פלפל שחור ושמן הזית. פזרו מעל הפסטה.

ניתן להקפיא בשלב זה. במידה ומקפיאים, יש להפשיר במקרר לפני האפיה.

יש לאפות בטמפרטורה של 200 מעלות כ- 15 עד 20 דקות, עד להזהבת פירורי הלחם (הקראנצ'יות חשובה).

אנטיגונה לא יכלה לחכות, ונגסה בזה מיד כשיצא מתנור, והיא חטפה כוויה בלשון, הטיפשונת. עכשיו היא אומרת ת' במקום ת.
נסו, נסו לשאול אותה איך קוראים לה.
אנת'יגונה.
קטעים איתה.

19 תגובות:

fairy_mi אמר/ה...

המקרוני נראה נפלאאאאא!
אבל אחרי המונולוג על אנטיגונה
אני באמת חושבת שצריך לאשפז אותך, חחחח

merav אמר/ה...

הוי אנטיגונה אנטיגונה.
לשוני מזדהה עם לשונך הפגועה, וייתכן שיש צורך להקים קבוצה לטיפול בלשונות פגועות (ק.ל.פ. קבוצת הלשונות הפגועות). ניתן גם לחלק את הקבוצה לקבוצות משנה ע"פ המאכל הפוגע: דג חם מהתנור, קדרה חרפית, פסטה עם כרובית ועוד.
האם אני רואה כאן את תחילתו של טרנד חדש?

מירי אמר/ה...

גדול! בחיים לא חשבתי על הדמיון בין כבש לכרובית! :) הצחקת אותי בטירוף!
והמנה נראית ונשמעת טעימה ומעניינת מאוד.

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

מי אמר שלא רואים לבן על לבן?
אנטיגונה מפריכה אקסיומות.
קרעת אותי מצחוק, וכל כך הייתי זקוקה להפוגה הזאת מהלחץ הנפשי בו אני נתונה.
הפשטידה נראית מאוד טעימה, אבל נשבעתי להתרחק מכרוביות.

זאת מלונדון אמר/ה...

עכשיו הכל מובן!!!
כשאכלתי מנה אחר מנה מהמאפה המופלא תהיתי מהו הרכיב הסודי? ברוב תמימותי לא ייחסתי כל חשיבות לאניצי הצמר שביצבצו מתחת לתבנית, לא לטעם הכיבשתי משהו ולא להעלמה של אנטיגונה מחדרה והעובדה שהיא לא עונה לטלפונים....

מילא, ההפקה תספק תחליף הולם. פרה מהמגזר או תיש לוחמני ממג"ב...

היה טעים מאד.אפילו הילדים הסרבנים אהבו.

beagle אמר/ה...

פיירי, אפילו אני, שלרוב לא חובבת אוכל אמריקני, התלהבתי מהשילוב. מסתבר שמקרוני אנד צ'יז, כשהוא לא מקופסת קרטון, הוא גם טעים, וגם לא בצבע צהוב-זרחני-צ'רנוביל! מי היה מאמין!

מירב, שכחת את הקבוצה הפגועה ביותר - קורבנות פרוסת העגבניה מפיצה-על-פיתה. חוקי הפיזיקה לא חלים עליה, אף פעם, והיא תמיד תהיה רותחת, גם שלוש שעות אחרי שיצאה מהתנור בסיביר.

מירי, תודה. בעתיד אני מתכננת על השוואות נוספות - ארמדילו לארטישוק, חומט לקישוא, וצב לערמת ערמונים ;-)

לא-סוגרת, שמחה שהעליתי חיוך על פניך. למה צו ההרחקה מכרוביות? יש לך משהו נגד בלונדיניות?

beagle אמר/ה...

לונדונית, אני שמחה שלפחות ממנה אחת הספקת לטעום עוד פה בארץ הקודש.
נראה לי שההפקה תלך על שה תמים.

Michal אמר/ה...

סליחה שאני מקלקלת לכם את החגיגה :(
יש אולי גירסת לייט לפצץ הזה?.....

beagle אמר/ה...

מיכל, לי אין גרסה כזו למנה, אבל אם תעשי ניסיונות ויצליח לך - אשמח אם תספרי לי! תמיד מחפשת מתכוני לייט שווים.

Michal אמר/ה...

תגידי,
אנטיגונה
זה מאנטי עגונה?

סתם ככה, הרהרתי לי בעודי מכינה ארוחת ערב.

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

ית שלך חושבת שהיא בלונדינית? פכככ

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

הלבקנית שלך חושבת שהיא בלונדינית? פכככ

beagle אמר/ה...

מיכל, חלילה. אנטי-עגינות, לא אנטי-עגונה.

לא-סוגרת, בלונדינית, בטח בלונדינית. יש לה עינים חומות. תסתכלי. רק תדעי שבלונדיניות נהנות יותר (מכרובית).

Michal אמר/ה...

סוף סוף הכנתי את זה.
עם הרבה אלתורים כי לא היו לי את הגבינות שבמתכון, אז שמתי קוטג' וכף יוגורט.
השמטתי את הצ'ילי והפפריקה לטובת הנוער בבית. ומאותה סיבה הפחתתי את כמות החרדל.
נראה שיצא סבבי, בינתיים זה עוד קצת נוזלי משום שזה חם.
לא חסרים ביצים במתכון?

beagle אמר/ה...

מעולה, ספרי איך הטעם! אין צורך בביצים, הבשמל "מדביק" הכל יחד, אם עשית אותו מספיק סמיך. לא יודעת איך יתנהג ללא גבנ"צ, שגם עוזרת להדבקה. אבל בכל מקרה צריך לתת לזה לחכות קצת לפני החיתוך.

Michal אמר/ה...

פשטידה מהממת!!!
ואם הנוער אוכל גם הוא בהתלהבות, אז שיחקת אותה.

beagle אמר/ה...

שמחה לשמוע! :-)

אנונימי אמר/ה...

תגידי,
אנטיגונה רווקה?
יש לי פיל קטן וסגול שישמח לפגוש אותה....
פריזB

beagle אמר/ה...

רווקה, וחובבת פילים. בעיקר סגולים, עם אוזניים גדולות.