יום רביעי, 1 באוקטובר 2008

קאפקייק זה עוגת ספל?

אם כן, אז פאנקייק זה עוגת מחבת.
לדעתי, השם העיברי של פאנקייק הוא באמת "מחבתיות", להבדיל מ"חביתיות", שהן, יודע כל הדיוט שהיו לו ספרים של רות סירקיס, בלינצ'ס.
אבל אני סוטה מהנושא, והוא - קאפקייק, האחות החורגת של המאפינס.
רבות תהיתי על סוגית ההבדל בין קאפקייק למאפין.

עפ"י Epicurious, קאפקייק היא עוגה בגודל אישי הנאפית בתבנית מאפינס, ואילו מאפינס, במובן הקלאסי של המילה, מתייחס לסוג של לחמניה (למשל אינגליש מאפינס) שיכולה להיות מלוחה או מתוקה, אבל בהחלט מקטגורית הלחם ולא העוגה. הפתעה!
האמריקאים אוהבים את הקאפקייק שלהם עם ציפוי קרמי, ואני לא מאשימה אותם. הנה לכם דוגמה למתכון שכזה, שזכה להצלחה מסחררת אצל משפחתי.



קאפקייק זנגביל עם קרם גבינה-תפוז

חומרים (ל- 10 עד 12 קאפקייק):

60 גר' חמאה
50 גר' סוכר
2 כפות דבש
2 כפות סילאן
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
80 מ"ל חלב
שתי כפות ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ
115 גר' קמח תופח

לקרם:
2 כפות חמאה
100 גר' אבקת סוכר
227 גר' גבינת שמנת (1 חבילה של פילדלפיה)
2 כפיות קליפת תפוז מגוררת

ג'ינג'ר מסוכר קצוץ לקישוט

הכנה:

חממו את התנור ל- 170 מעלות.

בסיר חממו את החמאה עם אבקת הג'ינג'ר, הסוכר, הדבש והסילאן עד שהחמאה והסוכר התמוססו. הסירו מהאש וקררו מעט.
טרפו יחד את הביצה עם החלב, ערבבו לתוך תערובת החמאה והסוכרים, יחד עם הג'ינג'ר המסוכר.

נפו את הקמח מעל התערובת, וערבבו רק עד שמתקבלת תערובת אחידה- חשוב לא לערבב יותר מדי (עניין רשת הגלוטן, שאנו לא רוצים בה הפעם - אני אסביר בשמחה אם יש צורך).

העבירו לתבנית מאפינס עם קוקוטים מנייר - חצי גובה בכלי בערך.
אפו 20 דק' עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש.
העבירו לרשת לקירור מלא.

לקרם - הקציפו את כל החומרים יחד, העבירו לשקית זילוף וזלפו מעל כל קאפקייק.
קשטו בג'ינג'ר המסוכר.


תגובה 1:

כלי בית אמר/ה...

אבחנה יפה של הקאפקייק. זוהי נקודת החולשה שלי ומעולם לא ניסיתי להכין אחת. אני חייבת לנסות להוסיף קצת שוקולד (גדלתי בארה"ב). אם זה יעבוד כל המשפחה שלי בצרה רצינית. איזה כייף, תודה!!!