יום שני, 19 במאי 2008

התפרצות געשית!

שעות רבות של תכנון אסטרטגי עברו על כוחותינו בטרם נפגשנו ארבעתנו באייסברג וולקנו שבנמל תל אביב. אחר הצהריים של יום שישי, הנמל שוקק מטיילים, ובפתח הוולקנו מזרקה משולבת (מאומבדת. פיתוח לשוני חדש מבית סופי) במדרכה. יפה יפה.

שלושה מאיתנו בעלי שיניים גדולות ועיניים גדולות עוד יותר, החלטנו לאכול פיצה וגם גלידה. כל אחד פיצה לעצמו, כמובן.
הוא לקח פיצה סלמי, עם סלמי, אגוזים, מוצרלה ורוקט.
היא לקחה פיצה שלוש ושליש, עם מוצרלה, גורגונזולה, סנט מור, אגוזים (שוב!) ורוקט (גמכן שוב).
ואני - סוף כל סוף מקבלת פיצה לבד, אז הפצצתי באנשובים. פוטנסקה בשבילי, עם אנשובי, זיתים שחורים ובצל אדום. בתפריט כתוב צלפים, אבל לא זכורים לי. בלי רוקט, טודה לאל.
כל הפיצות היו מצויינות. בצק דקיק ופריכיך, שילובים טעימים. יופי.
אחרי שהתפוצצנו מהפיצה, רצינו גלידה. ברור, לא? פה כבר הצטנענו. הוא לקח לעצמו גביע עם שלל טעמים מהחלון, היא ואני חלקנו קינוח. "באנג'י לבאנט". באנג'י על שם הצלילה שצריך לצלול לעומק הכוס הגבוהה והצרה כדי להגיע לכל הטעמים בבת אחת. לבאנט על שם השקדים השולטים במערכה:
גלידת חלב שקדים עם מישמש מיובש מושרה באמרטו, סורבה מישמש, סורבה קוקוס, גודיז, מרציפן, מרמלדת משמש וקרוטוני אגוזים. הו כן. הו כן כן.
בפעם הבאה אני חולקת פיצה ואוכלת באנג'י לבנט לבד.

והחבר הרביעי? הוא הסתפק בבקבוק. לא אמרתי שהחיים הוגנים.


אייסברג וולקנו
נמל תל אביב, כיכר המזרקה, מאחורי האנגר 11
03-6026000

4 תגובות:

beagle אמר/ה...

אח, תיאור נפלא.
אגוזים על פיצה זה דבר מצוין, אני בעד.
והתיאור של הקינוח... הרסת אותי לגמרי.
לא ברור לי למה את אומרת עיניים גדולות.. פיצה וקינוח, זו ארוחה סבירה לגמרי, לא? ;-)
איזה מבין הסניפים של אייסברג סימפתי יותר לטעמך?

beagle אמר/ה...

מה זה ה"גודיז" בגלידה?

Sophie אמר/ה...
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
Sophie אמר/ה...

הגודיז הם סוג של פריכונים. קשה לרדת לעומקם (האהא) כשחולקים את המנה עם מישהו.