יום רביעי, 14 בדצמבר 2011

עוגת יומולדת אלכוהולית במיוחד

חגגתי יום הולדת בעבודה באיחור של חודש בדיוק, והחלטתי להביא אותה בעוגה שוקולדית, דביקה, אלכוהולית ומושחתת במיוחד.



פשפשתי בזכרוני והנה העליתי מהאוב עוגה שטעמתי פעם אחת, כשהכינה אותה פיית העוגיות, לפני שבע שנים לפחות.
זה היה כשעוד גרתי בגבעתיים, ואני חושבת שזו היתה הפעם הראשונה שפגשתי אותה, לערב חובבי קולינריה לא רישמי.
היא הגיעה עם הפאדג'ית הזו והפילה אותי מהכסא (או מהכורסא), ומיד ידעתי שעומדת לפני מישהי ששולטת במתוק.

המקור הוא של דיליה, וגם אני, כמו הפיה, עשיתי בה שינויים קלים.
היא עוגה נמוכה, בעצם סופלה שקרס לו, ללא קמח, ויצא פצצת שוקולד שבאופן מפתיעה אינה מתוקה מדי, אבל חייבים לאכול ממנה חתיכות קטנות כי היא עדיין עשירה בטירוף.
כמויות הברנדי הם לא טעות. זו לא עוגה לילדים...
ואני ממש מבטיחה לכם, שהיא אולי נראית עוגה כפרית כזו, ולא מפונפנת, אבל היא פשוט מעלפת את כל מי שטועם ממנה.




סופלה שוקולד שקוע עם שזיפים מיובשים בברנדי


חומרים:

270 גר´ שזיפים מיובשים ללא גלעין (או 350 עם הגלעין)
275 מ"ל מים
150 מ"ל ברנדי


225 גר´ שוקולד משובח (75% מוצקי קקאו)
110 גר´ חמאה
4 ביצים גדולות מופרדות
110 גר´ סוכר
מעט אבקת סוכר לזרייה

הכנה:
שימו את השזיפים בסיר עם 275 מ"ל מים והביאו לרתיחה.
תנו לשזיפים לרתוח במים מאוד בעדינות במשך 30 דקות. צקו את השזיפים יחד עם נוזל הבישול לקערה, וביחשו פנימה את הברנדי כאשר הם עדיין חמים.
השאירו להצטנן, לאחר מכן כסו את הקערה בניילון נצמד ולקררו במקרר למשך הלילה.

חממו את התנור לחום 170 מעלות.
הכינו תבנית 24 קפיצית משומנת היטב בחמאה.

שיברו את השוקולד לקוביות ושימו בקערה חסינת חום מעל לבן מארי יחד עם החמאה.
והמיסו וערבבו לתערובת חלקה ומבריקה.

הקציפו את החלמונים והסוכר יחד למשך 5-6 דקות, לקצף גבוה, בהיר ויציב.

חיתכו את השזיפים לחצי,וקפלו לתערובת החלמונים לסירוגין עם תערובת השוקולד המומס.

בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים עד שיצרו גבעות רכות. קפלו אותם בעדינות לתערובת השוקולד.

צקו את התערובת לתבנית המשומנת ואפו את הסופלה במרכז התנור למשך כ30- דקות, עד שמרכז הסופלה מרגיש קפיצי למגע.
הניחו לסופלה להצטנן בתבנית (הוא אמור ליפול). לאחר הצינון הוציאו את הסופלה מהתבנית.

כסו את הסופלה וצננו למספר שעות. להגיש את הסופלה מאובק באבקת סוכר וחתוך לחתיכות קטנות (הוא מאוד עשיר).

 

5 תגובות:

The Cookie Fairy אמר/ה...

איזה דה ז'א וו :)
ממש לפני 5000 שנה...
אכן לדעתי זו היתה הפעם הראשונה שנפגשנו.
עדיין זוכרת בראש שבבים של חריימה צדפות ושומר צלוי שנשנשנו מהתבנית במטבח.
ואם אני לא טועה גם פנה קוטה דובדבנים שהכנת?
מתכננת להכין ולצלם את העוגה כבר הרבה זמן
אולי אקבל השראה :)
חוצמזה הכבשה שמוציאה סוכריות m&m מהישבן עשתה לי את זה

יובל אמר/ה...

האמת שכמו ענבל גם אני נדלקתי על הכבשה... השילוב בין הברנדי, השזיפים והשוקולד נראה פגז...

ומזל טוב!

beagle אמר/ה...

פיה, היה שומר צלוי, וצלעות כבש. לא היה חריימה צדפות, למרות שזה נשמע לא רע בכלל.
ופנה קוטה דובדבנים אני חושבת שבאמת היתה, את צודקת!

הכבשה היא מתנה מחברה שנמצאת בסנט-לואיס, ויודעת שאני אהנה מדברים כמו כבשים שמוציאות סוכריות מהישבן. במקור זה היה סוכריות גומי, אבל שידרתי לטובת האורחים במשרד. זה או M&M מהישבן של הכבשה, או סוכריות מבאסות ללא סוכר. הרוב בוחרים בישבן.

Droli אמר/ה...

בא לי כזו שוקולדית כבדה אבל בלי שזיפים. :)

The Cookie Fairy אמר/ה...

יניבניב הביא חריימה עם מולים, בחיי.
חייבים לייבא את הכבשים הללו לאלתר!