אח, כמה הוא גדל, כפרות עליו, חמסה חמסה.
שלוש שנים לבלוג וכאילו היה כאן מאז ומתמיד.
אז נכון, לפעמים הוא לא מקבל את תשומת הלב שקיבל כשהיה חדש.
אבל עדיין, זו כבר מערכת יחסים ארוכת טווח, אנחנו והבלוג.
ועל מנת לציין את שלוש השנים האחרונות, חגגנו, איך לא, עם ארוחה. משולשת. שניה לפני שנגמר חודש יום ההולדת.
עמלנו במטבח על שלוש מנות שונות עם סלמון (לא, לא קינוח. לקינוח אכלנו וופלים. של לואקר, אם אתם תוהים).
כמיטב המסורת, כל המנות היו מנות שלא הכנו בעבר, כדי שיהיה לנו סיכוי טוב להכשל*.
המנה הראשונה, והמרגשת ביותר מבחינתי, היתה סלמון משומר. ששימרנו. לבד. לגמרי.
מנת הבינים, והטעימה ביותר מבחינת חלק מהסועדים, היתה סביצ'ה סלמון.
והמנה העיקרית, הטעימה והמנחמת והמשביעה ביותר מבחינת אלוהי הפחמימות והחלבונים, היתה כריכי קציצות סלמון.
מוכנים?
סלמון משומר
כיף לא נורמלי, להכין את זה בבית. במקור המתכון היה לטונה משומרת, אבל יוצא פשוט נפלא עם סלמון. אני כ"כ אוהבת ללמוד שיטות הכנה חדשות!
הכמות שהכנו היתה די קטנה, מספיק בערך לדג בגודל של קופסת שימורים קטנה של טונה. מציעה לכם להכין ישר כמות כפולה או משולשת.
אם מעקרים את הצנצנות כמו שצריך, הדג אמור להשמר עד שלושה חודשים בארון חשוך.
ההשראה ממתכון של חיים כהן לטונה משומרת, אותה שפיצרנו כראות עינינו לאחר שיטוטים במתכונים חו"ליים.
חומרים:
200 גר' דג סלמון
חופן עלי דפנה
כף גרגירי פלפל אנגלי
600 מ"ל מים
45 גר' מלח גס
שמן זית לכיסוי
הכנה:
בסיר פזרו את עלי הדפנה והפלפל האנגלי. הניחו את הסלמון מעל. כסו במים ופזרו את המלח.
הביאו לרתיחה, כמוסה, הנמיכו את הלהבה ובשלו עוד חצי שעה.
סננו מהמים, והניחו שיתקרר. אחרי שהדג התקרר דיו, קלפו את העור.
הכניסו את הדג לצנצנת מעוקרת, נסו לדחוס אותו לצנצנת כך שימלא אותה. כסו בשמן זית, השאירו חצי ס"מ של אויר. סיגרו היטב.
והכניסו את הצנצנת הסגורה לסיר עם מים.
הביאו לרתיחה, והנמיכו את הלהבה. בשלו עוד חצי שעה, וקררו.
טעים במיוחד עם שמנת חמוצה, ביצה קשה ועגבניה.
סביצ'ה סלמון
בכלל לא התכוונו להכין את המנה הזו, אבל הדג היה כ"כ טרי וטעים, והסביצ'ה יצאה פשוט נפלאה.
חומרים:
300 גר' סלמון
מיץ מ- 1 לימון
200 מ"ל שמן זית
1/2 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ
1 כף פלפל אדום קצוץ
חופן כוסברה ו/או פטרזיליה קצוצה
2 כפות עירית קצוצה
1 שן שום קצוצה
1 כפית גבעולי סלרי קצוצים
1 כפית מלח
להגשה - פרוסות אבוקדו
הכנה:
לערבב את כל החומרים פרט לסלמון.
לחתוך את הסלמון לקוביות קטנות.
עשר דקות לפני ההגשה לערבב את הסלמון עם הרוטב. לא יותר מזה, כדי שלא יתבשל למוות מהלימון.
להגיש עם אבוקדו.
כריכי קציצות סלמון
מנה נהדרת, צבעונית וחמימה.
את הפיתות הכין עודדי בבית לפני כן, בגלל שרצינו פיתות בגודל קטנטן (הן יצאו מגניבות לגמרי), אבל תוכלו להגיש עם פיתות קנויות כמובן, או אפילו עם לחם אחיד.
הרטבים אולתרו, ומקור המתכון כאן. עשינו בו כמה שינויים, כמו להחליף את המיונז בשמנת חמוצה, את הטבסקו בפלפל חריף ופפריקה ואת הצלפים בכמון... בקיצור, שינינו לפי מה שהתחשק...
חומרים:
לקציצות -
500 גר' סלמון (פילה), אפוי או מטוגן, מפורר (אני טיגנתי במעט שמן במחבת)
שמן זית
4 כפות חמאה
1 בצל קצוץ
1.5 כוסות גבעולי סלרי קצוצים
0.5 כוס פלפל אדום קצוץ
1/2 כוס פלפל ירוק קצוץ
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית גדושה כמון
1 כפית גדושה אבקת חרדל (קולמנ'ס)
1 כוס פירורי לחם (פנקו)
1/2 כוס שמנת חמוצה
3 ביצים
מלח, פלפל
לממרח אבוקדו -
2 אבוקדו רכים, מעוכים למחית
2 כפות עירית קצוצה
1 שן שום קצוצה
מיץ מ- 1 לימון
1/3 פלפל ירוק חריף קצוץ
מלח, פלפל
לממרח פלפלים -
5 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
2 כפות שמנת חמוצה
מלח, פלפל
הכנה:
לאבוקדו - לערבב את כל החומרים, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר.
לפלפלים - במעבד מזון עם סכין, לטחון הכל יחד. לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר.
לקציצות -
במחבת לחמם את שמן הזית והחמאה. לטגן קלות את הבצל, סלרי, פלפל אדום וירוק, פלפל חריף, פטרוזיליה, פפריקה, כמון. לטגן עד שהירקות רכים, ולהעביר לקערה גדולה.
לערבב את הירקות עם הסלמון, השמנת החמוצה, מלח ופלפל, ביצים ופירורי לחם. לכסות ולתת לתערובת לעמוד חצי שעה. אם עדיין יש נוזלים, להוסיף עוד מעט פירורי לחם.
לחמם מחבת פסים (אין צורך בשמן), ליצור קציצות מהתערובת, ולצלות משני הצדדים לצבע חום זהוב.
להגיש חם!
* סוד הפקה כמוס בהחלט - הכנו ארבע מנות עם סלמון, רק כדי להיות בטוחים שאם אחת תתפקשש, עדיין תהיינה שלוש סבירות ליום ההולדת... עכשיו יש לנו מנה ספייר, תגלו מהי באחד מהפוסטים הבאים.
שלוש שנים לבלוג וכאילו היה כאן מאז ומתמיד.
אז נכון, לפעמים הוא לא מקבל את תשומת הלב שקיבל כשהיה חדש.
אבל עדיין, זו כבר מערכת יחסים ארוכת טווח, אנחנו והבלוג.
ועל מנת לציין את שלוש השנים האחרונות, חגגנו, איך לא, עם ארוחה. משולשת. שניה לפני שנגמר חודש יום ההולדת.
עמלנו במטבח על שלוש מנות שונות עם סלמון (לא, לא קינוח. לקינוח אכלנו וופלים. של לואקר, אם אתם תוהים).
כמיטב המסורת, כל המנות היו מנות שלא הכנו בעבר, כדי שיהיה לנו סיכוי טוב להכשל*.
המנה הראשונה, והמרגשת ביותר מבחינתי, היתה סלמון משומר. ששימרנו. לבד. לגמרי.
מנת הבינים, והטעימה ביותר מבחינת חלק מהסועדים, היתה סביצ'ה סלמון.
והמנה העיקרית, הטעימה והמנחמת והמשביעה ביותר מבחינת אלוהי הפחמימות והחלבונים, היתה כריכי קציצות סלמון.
מוכנים?
סלמון משומר
כיף לא נורמלי, להכין את זה בבית. במקור המתכון היה לטונה משומרת, אבל יוצא פשוט נפלא עם סלמון. אני כ"כ אוהבת ללמוד שיטות הכנה חדשות!
הכמות שהכנו היתה די קטנה, מספיק בערך לדג בגודל של קופסת שימורים קטנה של טונה. מציעה לכם להכין ישר כמות כפולה או משולשת.
אם מעקרים את הצנצנות כמו שצריך, הדג אמור להשמר עד שלושה חודשים בארון חשוך.
ההשראה ממתכון של חיים כהן לטונה משומרת, אותה שפיצרנו כראות עינינו לאחר שיטוטים במתכונים חו"ליים.
חומרים:
200 גר' דג סלמון
חופן עלי דפנה
כף גרגירי פלפל אנגלי
600 מ"ל מים
45 גר' מלח גס
שמן זית לכיסוי
הכנה:
בסיר פזרו את עלי הדפנה והפלפל האנגלי. הניחו את הסלמון מעל. כסו במים ופזרו את המלח.
הביאו לרתיחה, כמוסה, הנמיכו את הלהבה ובשלו עוד חצי שעה.
סננו מהמים, והניחו שיתקרר. אחרי שהדג התקרר דיו, קלפו את העור.
הכניסו את הדג לצנצנת מעוקרת, נסו לדחוס אותו לצנצנת כך שימלא אותה. כסו בשמן זית, השאירו חצי ס"מ של אויר. סיגרו היטב.
והכניסו את הצנצנת הסגורה לסיר עם מים.
הביאו לרתיחה, והנמיכו את הלהבה. בשלו עוד חצי שעה, וקררו.
טעים במיוחד עם שמנת חמוצה, ביצה קשה ועגבניה.
סביצ'ה סלמון
בכלל לא התכוונו להכין את המנה הזו, אבל הדג היה כ"כ טרי וטעים, והסביצ'ה יצאה פשוט נפלאה.
חומרים:
300 גר' סלמון
מיץ מ- 1 לימון
200 מ"ל שמן זית
1/2 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ
1 כף פלפל אדום קצוץ
חופן כוסברה ו/או פטרזיליה קצוצה
2 כפות עירית קצוצה
1 שן שום קצוצה
1 כפית גבעולי סלרי קצוצים
1 כפית מלח
להגשה - פרוסות אבוקדו
הכנה:
לערבב את כל החומרים פרט לסלמון.
לחתוך את הסלמון לקוביות קטנות.
עשר דקות לפני ההגשה לערבב את הסלמון עם הרוטב. לא יותר מזה, כדי שלא יתבשל למוות מהלימון.
להגיש עם אבוקדו.
כריכי קציצות סלמון
מנה נהדרת, צבעונית וחמימה.
את הפיתות הכין עודדי בבית לפני כן, בגלל שרצינו פיתות בגודל קטנטן (הן יצאו מגניבות לגמרי), אבל תוכלו להגיש עם פיתות קנויות כמובן, או אפילו עם לחם אחיד.
הרטבים אולתרו, ומקור המתכון כאן. עשינו בו כמה שינויים, כמו להחליף את המיונז בשמנת חמוצה, את הטבסקו בפלפל חריף ופפריקה ואת הצלפים בכמון... בקיצור, שינינו לפי מה שהתחשק...
חומרים:
לקציצות -
500 גר' סלמון (פילה), אפוי או מטוגן, מפורר (אני טיגנתי במעט שמן במחבת)
שמן זית
4 כפות חמאה
1 בצל קצוץ
1.5 כוסות גבעולי סלרי קצוצים
0.5 כוס פלפל אדום קצוץ
1/2 כוס פלפל ירוק קצוץ
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית גדושה כמון
1 כפית גדושה אבקת חרדל (קולמנ'ס)
1 כוס פירורי לחם (פנקו)
1/2 כוס שמנת חמוצה
3 ביצים
מלח, פלפל
לממרח אבוקדו -
2 אבוקדו רכים, מעוכים למחית
2 כפות עירית קצוצה
1 שן שום קצוצה
מיץ מ- 1 לימון
1/3 פלפל ירוק חריף קצוץ
מלח, פלפל
לממרח פלפלים -
5 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
2 כפות שמנת חמוצה
מלח, פלפל
הכנה:
לאבוקדו - לערבב את כל החומרים, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר.
לפלפלים - במעבד מזון עם סכין, לטחון הכל יחד. לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר.
לקציצות -
במחבת לחמם את שמן הזית והחמאה. לטגן קלות את הבצל, סלרי, פלפל אדום וירוק, פלפל חריף, פטרוזיליה, פפריקה, כמון. לטגן עד שהירקות רכים, ולהעביר לקערה גדולה.
לערבב את הירקות עם הסלמון, השמנת החמוצה, מלח ופלפל, ביצים ופירורי לחם. לכסות ולתת לתערובת לעמוד חצי שעה. אם עדיין יש נוזלים, להוסיף עוד מעט פירורי לחם.
לחמם מחבת פסים (אין צורך בשמן), ליצור קציצות מהתערובת, ולצלות משני הצדדים לצבע חום זהוב.
להגיש חם!
* סוד הפקה כמוס בהחלט - הכנו ארבע מנות עם סלמון, רק כדי להיות בטוחים שאם אחת תתפקשש, עדיין תהיינה שלוש סבירות ליום ההולדת... עכשיו יש לנו מנה ספייר, תגלו מהי באחד מהפוסטים הבאים.
GoAnimate.com: blog 3rd birthday by hmsbeagle
Like it? Create your own at GoAnimate.com. It's free and fun!
17 תגובות:
בכלל לא ידעתי שיש לך בלוג.........סליחה.......ממש התגעגעתי
בלוגולדת שמח!!!! קולולולולולולולולולולולולו.
שתזכו למצוות ולמעשים טובים ;-)
בלוגולדת שמח....
שתזכו לשנה הבאה.
וגם עד 120.
גאוני! לעודדי יש חתולה ואפילו לא ידעתי?
סופי.
מזל טוב, איזו מסיבה שווה!
איחולים מלונדון.
זאת מ...
מזל טוב לבלוגולדת. המשיכו כך. ממש תענוג
ליאורה י. (זאת מקומה 4) :))
תודה לכולם!
איזה כיף לקבל מזל-טובים :-)
מזלטוף לבלוגולדת!!!
אני, אגב, הייתי נכשלת, כבר בשלב הרתיחה הכמוסה....
אבל הסביצה עושה לי קולות של.. תכיני אותי..
אז אין ברירה- אכין :)
שוב מזלטובים!
ביגל, הכל נראה משו-משו, אבל הרגת אותי עם הסלמון המשומר. מעולה!!!
מזל טוב, שאפו על ההתמדה והרמה הגבוהה לכל אורך הדרך!
שיר, אם את מכינה, לזכור אותי...
מונא, הסלמון המשומר זה כ"כ קל שזה כמעט מטריד, איך לא עשיתי קודם. להכין ומהר!
שיר, רק עכשיו ראיתי את הרתיחה הכמוסה... :-)
נראה לי שלא אתקן ל"מכוסה", דווקא מוצא חן בעיני, הכמיסות.
מזל טוב לבלוג! :) שלוש שנים זה כבר ממש לא צחוק - כבוד!
נטלי
נטלי, תודה! :-)
שלוש שנים של אוכל יותר טוב להרבה אנשים :)
המון מזלטובים לבלוגולדת...
אהבתי את הקונספט המשעשע של מנות סלמון
הארוחה נראית מעולה- לשמר סלמון בבית נשמע מגניב!
והסביצ'ה והקציצות נראות ממש טובות
אחלה של ארוחה :)
אז שיהיה בלוגולדת שמחחחחחחחחחח
מאחלת לכם עוד שנים רבות מלאות בהרבה אוכל טעים ושיגעון קולינרי עד בלי די!
תודה!!!
הוסף רשומת תגובה