יום ראשון, 14 במרץ 2010

דברים שצוברים

צוברת אתגרים ודברים שצריך לתקן.
צוברת סידורים.
צוברת ספרים שאני עוד צריכה לקרוא, וממשיכה לקנות עוד.
צוברת משחקי מחשב.

צוברת עייפות, ועצבים, וגם אנשים שאני אוהבת.
וצוברת חובות על אש קטנה, וצוברת נקודות זכות, וצוברת כוכבים של ישראכרט.
צוברת טיולים וחוויות, זה כיף.
וצוברת טעמים חדשים.

צוברת כפתורים שמגיעים עם כל בגד חדש, שיהיה ספייר.
צוברת כביסה על החבל, עד שאין מה ללבוש וחייבים להוריד.
צוברת כלים בכיור.

צוברת ריבות בכל פעם שנגמרת עונה של איזה פרי. אני לא אוכלת ריבה.
צוברת סוכריות בתא הכפפות של האוטו, כי כפפות אין בו, והרי משהו חייב למלא אותו.


ופעם ב... כשמביאים לי ווסאבי טרי, אני צוברת בכיף משקעים על העורקים, באכילת משהו שחיתותי.

מאפה תפוח אדמה גבינת עיזים ווסאביווסאבי טרי, באדיבות נ. אחי הנודד העולם

יצא לי פוסט מעט משונה הפעם, בגלל שאני במצב רוח משונה.
לא נורא, גם זה קורה לפעמים.

מאפה תפוח אדמה גבינת עיזים ווסאבי

מאפה תפוחי אדמה, גבינת עיזים ווסאבי

חומרים (4 מנות):

4 קוקוטים (כמו של סופלה)
חמאה לשימון
3 תפוחי אדמה בינוניים
1 גליל גבינת עיזים בסגנון פרומעז (אני השתמשתי בגד-עד של מחלבות גד)
מלח, פלפל
ווסאבי לפי הטעם (2 ס"מ מגורר - אם משתמשים בטרי)
מעט שמנת מתוקה
4 ביצים

הכנה:

משמנים את הקוקוטים עם חמאה.
את תפוחי האדמה מקלפים ופורסים לפרוסות של חצי ס"מ. ניתן לפרוס דק יותר אם יש לכם מנדולינה, אני התעצלתי.

מתחילים לסדר שכבות - שכבה של פרוסות תפוחי אדמה, נתח גבינת עיזים, מלח, פלפל, מעט ווסאבי, כפית שמנת מתוקה. תפו"א, גבינה, מלח, פלפל, ווסאבי, שמנת. וכן הלאה. מסיימים בשכבת תפו"א.

אופים בתנור בחום בינוני כשעה, עד להתרככות של תפוחי האדמה. שוברים ביצה מעל כל הקונסטרוקציה, ואופים כשלוש דקות. מלח, פלפל ולהגיש.
להגיש עם כפית... נפלא.

ניתן להכין מראש, עד לשלב התרככות התפודים. לפני ההגשה לחמם, להוציא ולהמשיך עם הכנת הביצה.


12 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

גם אני צוברת,
תסכולים, עייפות ומלא חפצים מיותרים, אבל כזה מתכון מענין עוד לא צברתי.
תודה

זאת מלונדון אמר/ה...

אה, צבירה...מצב צבירה... דבר נזיל או שמא גידול פראי ללא שליטה? כמי שעומדת לעבור דירה בעוד כחודש אני מתמלאת חששות למראה ערימות הדברים שצברנו כאן בחמש שנים! אין כמו מעבר דירה בכדי למחזר ולזרוק דברים. וכאן השאלה? האם לזרוק את כל המתכונים היפים שנאספו בעמל רב מ waitrose? או שמא להביאם לביגל בבואי לארץ? כן, הצילומים יפים אבל היצירתיות לא כל כך...
מחכה כבר לטעום את המאפה. האם שורש הווסבי יחזיק מעמד?

איריס אמר/ה...

פוסט מעולה. אהבתי :-)
(צברת מחמאה...)

יובל אמר/ה...

הוואסאבי הזה בתמונה הראשונה נראה לי מוכר...

אני מת על "משונים" כאלה - זה מזכיר לי "רקוט קרומפלי" הונגרי! ואני מת, אבל מת על רקוט קרומפלי!!!

אני אנסה את זה בזמן הקרוב עם אבקת וואסאבי, עדיין לא שפר עלי מזלי שיהיה לי שורש משלי, למרות שאני בונה על איזה חוטר מהשורש של אחותך - מה שלומו ד"א?

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

פוסט מקסים!
לפעמים את ממש משוררת.
גם אני צוברת כפתורים. נכון זה מצחיק שאף פעם לא משתמשים בהם, ושהם נשארים אצלנו הרבה אחרי שהבגדים אליהם הם שייכים עברו לעולם שכולו טוב?
את באמת לא אוכלת ריבות?
ואגב, המאפה נראה מעולה. אני מאוד חובבת את השילוב של תפוח אדמה עם ביצה. בא לי מאפה...

soul food אמר/ה...

נראה מעולה מעניין השילוב עם הווסאבי.מסקרן לי הטעם.

מיקוש אמר/ה...

איזה פוסט מקסים.
אוהווו כמה אני צוברת, כי אני פשוט חייבת :=)
המתכון מעניין לאללה, פעם ראשונה שאני נתקלת בווסאבי טרי. אולי בגלל שאף פעם לא חיפשתי, חריף מידי בשבילי.
האם יוצא חריף בסוף?

אנונימי אמר/ה...

לכלי הזה לא קוראים קוקוט אלא רמקין. קוקוטים אני חושבת הם רק מנייר, והם קטנים. רמקין (Ramequin) הוא גדול יותר, ועשוי מקרמיקה.

ובהזדמנות זו - כל הכבוד על הבלוג, אני ממש אוהבת לקרוא אותו.

אביבית

beagle אמר/ה...

תודה עמליה! (אמליה?)
צריך לפעמים לעשות סדר ולזרוק, לא?

לונדונית, אין יותר שורש. ואת המתכונים, ברור שתביאי!

איריס, תודה!

יובל, דיווח אחרון מאחותי מוסר בצער רב על מותו של שורש הווסאבי, לא שרד למרות ניסיונות לגדל אותו ולגרום לו לשלוח שורשים ועלים... נצטרך לסמוך על אחי שיסע שוב :-)
וגם אני מתה על רקוט קרומפלי! (עם שמנת חמוצה... יאמי)

לא סוגרת, אני לא אוכלת ריבות ככה סתם על פרוסת לחם. רק בתוך עוגה, כחלק מקינוח - זה כן. אבל לא ביומיום...


אוכל למחשבה, המון תודה! זה באמת שילוב מסקרן, שווה לנסות, הוא משתלב נהדר.

מיקוש, גם אני לא נתקלתי בווסאבי טרי בארץ... אפשר בהחלט להשתמש במשחה או באבקה. לי לא יצא חריף, אבל זה עניין של כמויות ששמים.

אביבית, עכשיו סוקרנתי, רצה לקרוא קצת יותר על השמות השונים. ותודה! שווה ללמוד משהו חדש.

beagle אמר/ה...

טוב, הלכתי ללמוד, אז קצת על קוקוט ורמקין:

ramekin
[RAM-ih-kihn]
1. An individual baking dish (3 to 4 inches in diameter) that resembles a miniature soufflé dish. Ramekins are usually made of porcelain or earthenware and can be used for both sweet and savory dishes — either baked or chilled. 2. A tiny baked pastry filled with a creamy cheese custard.

cocotte
[koh-KOT]
This French word for "casserole" refers to a round or oval casserole with a tight-fitting lid. It can be either individual-size or large and is traditionally made of EARTHENWARE. The phrase en cocotte means "cooked in a casserole."

כלומר שניהם מתארים כלי לאפיה -
רמקין - עשוי לרוב מחימר, כלי עגול או אובלי, משמש ל'קסרול'. וההבדל העיקרי - יש לו מכסה.
קוקוט - אכן כמו כלי סופלה, רק אישי (כלי לסופלה יכול להיות אישי או גדול), עגול, עשוי מחימר או חרסינה.

והניירות לאפיה, אלו שמשמים אותנו במאפינס וקאפקייקס - לא מצאתי מה השם שלהם :-) סתם ניירות לקאפקייק (לפחות באנגלית ברשת). אבל אני יודעת שקוקוט באמת משמש כשם לניירות האלו, אז אאמץ אותו בחום.

השכלתי! ותודה לאביבית ולאפיקיוריוס, מילון האוכל האהוב עלי.

Droli אמר/ה...

ואני
צוברת געגועים
droli

beagle אמר/ה...

:-)