יום ראשון, 22 במרץ 2009

גבינה ובירה.

נשנוש נהדר, שהולך מצוין עם בירה צוננת, אבל גם מעל סלט ירוק - פסי גבינה.

הרעיון הוא זה של טוויל הפרמזן הידוע - גבינת פרמזן מגורדת מסודרת בעיגולים על נייר אפיה, ונכנסת לתנור עד להמסה, ואז מתקררת לה בצורת עיגול קשיח.
מסתבר שעם תוספת של מעט קמח, ניתן לרדד משהו דמוי בצק (מאד רך, אבל לא בלתי אפשרי לרידוד), ואז לגזור צורות שונות של טוויל גבינה, ובמקרה הזה פסים.

הפסים האלו יהיו נהדרים לקישוט כל מנה שגבינה צהובה ופיקנטית תואיל לה, וגם לנשנוש מול הטלויזיה עם כוס בירה שאגלי לחות עוטפים אותה. כאן חוסלו כל פסי הגבינה לפני שהצלחתי להחליט למה ישמשו, ולמעשה הוכרע גורלם - להאכל מיידית ללא התעסקות יתרה.


פסי גבינה

חומרים:

1/2 1 כוסות גבינה קשה מגוררת (ראו הערה)
75 גר' חמאה
3/4 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית תבלינים (ראו עוד הערה. מה יש? אני לא מתקמצנת על הערות)
1 כף שמנת מתוקה


הכנה:

חממו תנור ל- 180 מעלות.

במעבד מזון עבדו את כל החומרים פרט לשמנת המתוקה, עד לתערובת פירורית. הוסיפו את השמנת המתוקה ועבדו עד ליצירת בצק.

רדדו על משטח מקומח (אם הבצק רך מאד, הכניסו למקרר לחצי שעה, עטוף בניילון נצמד), וחיתכו לרצועות, או לכל צורה רצויה, בעובי של 2 מ"מ.

סדרו על תבנית עם נייר אפיה, ואפו עד להזהבה, כ- 15 דקות.
קררו לחלוטין לפני העברה לקופסה אטומה.


הערות (טוב, הבטחתי):

אני הכנתי כמות אחת עם גבינת 'אדום' של מחלבנה, גבינה צהובה קשה עם יין אדום - נהדרת, וכמות נוספת עם גאודה. גבינת האדום שודכה לגרעיני כוסברה ושומר, והגאודה לצ'ילי חריף מיובש גרוס.



בקרוב - פוסט על חגיגות יום הפאי הבינלאומי. יהיה חמים. יהיה טעים. יהיה גיקי. יהיה 3.14.

5 תגובות:

לא סוגרת ת'פה אמר/ה...

זה נראה מאוד טעים.
אבל אני מעדיפה לאכול את הפרוסות עם קוטג' שלי עכשיו (לא).

זאת מלונדון (בת"א) אמר/ה...

מתי? מתי הכנת את זה? האם בעקבות שיחתנו על Master Chef ? שמרת לי קצת לטעום.....
לידיעתך, ה Bounty שהכנת נטרפו כמעט בלעדית על ידי. נכון, היה טעים אבל אני מנסה להתנזר מהמעדן כבר כמה שנים. קונה רק לילדים ומאלצת אותם לאכול הכל לפני שאמא מגיעה לזה.והנה במחי יד/וקופסת פלסטיק שברת אותי. תכיני עוד ליום שישי?

Sophie אמר/ה...

רוצה. בוכה. לוקחת עוד סטאטין, שיהיה.

beagle אמר/ה...

לא סוגרת, ברור. גם אני הייתי מעדיפה פרוסות עם קוטג' (לא).

לונדונית, הכנתי את זה לפני שהגעת. לא מתחייבת לגבי הבאונטי, אני צריכה גיוון... אבל את יכולה לנסות לשחד אותי.

רגע, סופי, עם סטאטין את יכולה לאכול פסי גבינה, לא...? ;-)

fairy_mi אמר/ה...

אהבתיייי, איך עושה חשק לנשנש... חבל"ז!

לא מכירה את הגבינה עם היין האדום אבל חייבת לנסות אותה, נשמע מעניין ביותר...

יום הפאי הבינלאומי נשמע נפלא, מחכה בכיליון עיניים... :)