יום שישי, 9 בדצמבר 2011

אתה בעצמך אבוקדו!

לא יודעת למה הכותרת של הפוסט היא כזאת.
בחיי שכשהתחלתי לכתוב, זה הדבר הראשון שיצא לי מהראש.
אולי בגלל שאני כ"כ, אבל כ"כ עייפה בזמן שאני כותבת את הפוסט הזה, וכשאני עייפה יוצאים ממני או עצבים, או שטויות גמורות. כרגע, שטויות גמורות, כי אני כנראה במצב רוח טוב.




אבל כשאני מנסה לחשוב מה הקונוטציות של אבוקדו, באמת שהדבר האחרון שחשבתי עליו זה פסטה.
מילה מוזרה, אבוקדו.
א-בו-ק-דו.
נשמע כמו משהו מעט מעליב, אבל לא גס, שמטיחים בפניו של מישהו בויכוח, לא?
כמו "אני חסר כשרון?! אתה חסר כשרון! (אבוקדו שכמוך!)".
כנראה בגלל זה הכותרת.

טוב, יאללה, להתכנס לפוסט נורמלי, בבקשה. אני באמת לא מבינה למה אתם נגררים לכל הברברת הזו.




כבר מזמן נתקלתי בכל מיני מתכונים שעושים שימוש באבוקדו כרוטב לפסטה.
זה די הגיוני, אם תחשבו על זה, אין סיבה לא להחליף את השומן "הרגיל" (שמן זית, חמאה, שמנת).
בתכל'ס, מדובר על רוטב פסטו משודרג.
אני גם הוספתי בייקון ועגבניות קלויות, אבל אפשר לשים פרמזן או כדור מסקרפונה ויהיה נהדר לא פחות.

הפסטה שתתאים לרוטב היא זו שמתאימה לכל רוטב פסטו, פסטה ארוכה וחלקה, כי אין חתיכות שצריכות "להתפס" בפסטה. אני השתמשתי במהדורה המוגבלת של אסם, של פסטה ארוכה, עבה ומעט מסולסלת - תלתלים נאים של פסטה, שנראים כמו מקרוני שעבר ממש עכשיו פרמננט שעוד לא הספיק להפתח.




פסטה ברוטב אבוקדו

חומרים (לשתי מנות):

2 שיני שום קלופות
חופן גדוש של עלי בזיליקום
1 אבוקדו רך
מיץ מחצי לימון
מעט שמן זית
מלח, פלפל

250 גר' פסטה (חצי חבילה)

להגשה (אופציונלי)-
חתיכות בייקון צרובות על מחבת
חצאי עגבניות שרי קלויות.

הכנה:

במעבד מזון רסקו את השום, הבזיליקום, האבוקדו ומיץ הלימון.
הוסיפו שמן זית בהדרגה, רק עד שהכל נמעך למחית אורירית בצבע ירוק בהיר.
הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. העבירו לקערה.

בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן.

סננו, והעבירו לקערת הרוטב, תוך ערבוב כך שכל הפסטה מצופה.
העבירו לקעריות הגשה, ופזרו מעל בייקון ועגבניות קלויות.

9 תגובות:

  1. אנונימי9/12/11 18:51

    אנא קורבה
    איגן
    אנתה קורבה
    אנא קורבה?
    איגן
    אנתה פרסברו
    OdChef

    השבמחק
  2. רגע, צריך להיות עודד כדי להגיב כאן?

    השבמחק
  3. אנונימי10/12/11 15:16

    ויש כמובן את סיינפלד:
    Vegetable Lasagne

    http://www.youtube.com/watch?v=1nIiJLoDh7Y

    זאת מלונדון

    השבמחק
  4. מתה על הברברת שלך.

    השבמחק
  5. איגן

    אכן רוטב קר.

    לא רק עודד מגיב, גם עודדי, וגם דדי, ולפעמים סתם עו"ד.

    ולונדונית, את לגמרי צודקת! איזה פלגיאט, כנראה איליין היתה המוזה שלי לאורך כל הדרך!

    השבמחק
  6. את דווקא מוצאת חן בעיני כשאת עייפה P:
    כותרת נהדרת לבלוג
    והמתכון נשמע מסקרן במיוחד
    ועם הטאץ' הסופי של הבייקון קניתי לגמרי

    השבמחק
  7. פיונת, ממליצה בחום!

    השבמחק