יום שלישי, 14 ביולי 2009

קינמון ושוקולד

עוגה בחושה, הכי קלה בעולם להכנה, וטעימה שזה פשע.

הנה המקור, והכנתי ללא שינוי - חתכתי לריבועים קטנטנים שליווי אותנו סופ"ש שלם בעת טיול לכנרת. כן, אותו טיול שבו אכלנו בעוגתה.


ריבועי קינמון
חומרים:
1/4 1 + 2 כפות סוכר
1 כף + 2 כפיות קינמון
1/2 1 כפיות אבקת קפה נמס
3/4 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
3/4 כוס חלב
2 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
140 גר' חמאה ממוסת ומקוררת
85 גר' שוקולד מריר קצוץ

170 גר' שוקולד מריר
35 גר' חמאה
הכנה:

חממו תנור ל- 180 מעלות. רפדו תבנית בנייר אפיה (גודל של תבנית חד"פ סטנדרטית-בינונית).
ערבבו 2 כפות סוכר, 2 כפיות קינמון ואבקת קפה נמס בקערה קטנה.
בקערה גדולה ערבבו יחד קמח, 1/4 1 כוסות סוכר, אבקת אפיה, מלח, וכף קינמון.

בקערה אחרת טירפו יחד את החלב, הביצים, ותמצית והניל. שיפכו את הנוזלים אל החומרים היבשים וטירפו עד לתערובת אחידה. קפלו פנימה את החמאה המומסת.

שיפכו חצי מהבלילה אל התבנית. פזרו את תערובת הקינמון שהכנתם בקערית הקטנה. פזרו את השוקולד הקצוץ. כסו במחצית השניה של הבלילה.

אפו 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש. קררו על גבי רשת.

לציפוי, המיסו את השוקולד עם החמאה מעל אדים. שיפכו על העוגה הקרה, ומירחו את הקרם בסימני סכין רחבים. הניחו להתקררות.

כשקר לחלוטין, חיתכו לריבועים קטנים.

14 תגובות:

  1. האם אפשר להכין העוגה ללא ציפוי השוקולד למעלה?

    השבמחק
  2. היי נטי, ברוכה הבאה! בהחלט ניתן, זו עוגה בחושה פשוטה ונהדרת, לחובבי הז'אנר. אני הכנתי אותה לטיול שבו קיבלתי משימה להכין דברים משהו שוקולדי במיוחד, אז הקהל שלי שמח לקבל אותה בציפוי שוקולד.

    השבמחק
  3. דרך אגב, אצלי בראש "nati" זו נקבה ו"נתי" זה זכר.
    אבל יש מצב שקפצתי למסקנות... אז ברוך/ברוכה הבא/ה!

    השבמחק
  4. אנונימי15/7/09 19:43

    היי יקירתי,

    האם השוקולד הולך טוב עם קינמון? בכל אופן אפשר להוסיף לרשימת הדברים לסוף אוגוסט.

    זאת מלונדון

    השבמחק
  5. לונדונית, בשמחה! השוקולד הולך נהדר עם הקינמון, גם אני הופתעתי (לטובה).

    השבמחק
  6. יאמממ אני מתה על עוגות כאלה!
    רכות ונחמדות ועסיסיות... מעורר תיאבון..
    מאיפה את מגיעה לכל הבלוגים האלה? קבלי את תג הגולשת המצטיינת :)

    השבמחק
  7. פיה וג'ק - תודה לכם!
    את כל התגליות אני עושה דרך tastespoting - יש לינק בצד, תחת "האתרים החביבים עלינו".
    אתר נפלא. באמת אפשר לאתר דרכו טעמים חדשים :-)

    השבמחק
  8. היי, ניסיתי להכין את העוגה ועשיתי הכל ממש לפי המתכון אבל העוגה יצאה נמוכה כמעט כמו פנקייק וקשה.
    יש לך רעיון אולי למה זה קרה ואיך אני יכולה לתקן את זה?

    השבמחק
  9. היי מזי. לא ברור לי למה... הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה זה שאבקת האפיה אצלך לא עבדה כמו שצריך - אולי היתה מחבילה ישנה, או סתם נפלת על חבילה מקולקלת...
    נסי עם אבקת אפיה מחבילה אחרת, או המירי את הקמח ואבקת האפיה בקמח תופח. בהצלחה!

    השבמחק
  10. אנונימי24/7/09 02:46

    אם אני רוצה את העוגה פרווה. במה אפשר להמיר את החלב ?

    השבמחק
  11. היי אנונימי/ת. אפשר להמיר במיץ תפוחים מהול במים, במיץ תפוזים. בהצלחה - ספר/י איך יצא!

    השבמחק
  12. אנונימי27/7/09 23:42

    תודה

    השבמחק
  13. Y ניראת אחלה עוגה
    D

    השבמחק