הפוסט הזה הוא יותר ביקורת מוצרים מאשר מתכון.
והוא מוקדש לר. שקנה לי מתנה ועודד את רוחי ביום קשה במיוחד.
הסחלב, לפחות במקור, היה מוכן על בסיס עמילן שמופק מפקעות פרח הסחלב. על כן השם.
רק מה, נדיר ויקר, הענין הזה.
היום קשה למצוא אבקת סחלב שמופקת באמת מפקעות הסחלב. מרבית האבקות מכילות עמילן תירס.
האבקות הטובות אמורות להכיל אבקת סחלב כתבלין, ועמילן תירס כדי לספק את המרקם הדייסתי.
אבקה שעשויה כולה מעמילן הסחלב - אני לא מאמינה שניתן למצוא היום.
אבל בכל מקרה, ניסיתי.
ר. הגיע מחיפה לביקור בעיר הגדולה ואיתרע מזלו להרים אלי טלפון בעודו בלוינסקי.
אני בדרך, אמרתי לו. אולי תקנה לי אבקת סחלב... אם אתה מוצא משהו אמיתי שהוא לא רק מעמילן תירס.
הוא מצא. החברים שלי יודעים אילו מתנות לקנות לי.
על הקופסא כתוב תבלינים מבלי לפרט, לא נותר לי אלא להאמין למוכרת שאמרה שיש באבקה סחלב אמיתי.
בכל מקרה, יצא טעים לאללה.
ההכנה, מהירה להפליא - 1.5 כפות אבקה לכוס חלב.
לערבב תוך בישול עד שמסמיך.
כמה הערות - זה די מתוק. אם כמוני אתם מעדיפים פחות מתוק, הוסיפו עוד מעט קורנפלור וחלב כדי לדלל את הסוכר.
אני הלכתי על הקלאסיקה של קוקוס (אבל קליתי אותו, שיוציא קצת יותר טעמים), בוטנים קצוצים, וקינמון בשפע.
מתי אכלתם סחלב בפעם האחרונה?
והוא מוקדש לר. שקנה לי מתנה ועודד את רוחי ביום קשה במיוחד.
הסחלב, לפחות במקור, היה מוכן על בסיס עמילן שמופק מפקעות פרח הסחלב. על כן השם.
רק מה, נדיר ויקר, הענין הזה.
היום קשה למצוא אבקת סחלב שמופקת באמת מפקעות הסחלב. מרבית האבקות מכילות עמילן תירס.
האבקות הטובות אמורות להכיל אבקת סחלב כתבלין, ועמילן תירס כדי לספק את המרקם הדייסתי.
אבקה שעשויה כולה מעמילן הסחלב - אני לא מאמינה שניתן למצוא היום.
אבל בכל מקרה, ניסיתי.
ר. הגיע מחיפה לביקור בעיר הגדולה ואיתרע מזלו להרים אלי טלפון בעודו בלוינסקי.
אני בדרך, אמרתי לו. אולי תקנה לי אבקת סחלב... אם אתה מוצא משהו אמיתי שהוא לא רק מעמילן תירס.
הוא מצא. החברים שלי יודעים אילו מתנות לקנות לי.
על הקופסא כתוב תבלינים מבלי לפרט, לא נותר לי אלא להאמין למוכרת שאמרה שיש באבקה סחלב אמיתי.
בכל מקרה, יצא טעים לאללה.
ההכנה, מהירה להפליא - 1.5 כפות אבקה לכוס חלב.
לערבב תוך בישול עד שמסמיך.
כמה הערות - זה די מתוק. אם כמוני אתם מעדיפים פחות מתוק, הוסיפו עוד מעט קורנפלור וחלב כדי לדלל את הסוכר.
אני הלכתי על הקלאסיקה של קוקוס (אבל קליתי אותו, שיוציא קצת יותר טעמים), בוטנים קצוצים, וקינמון בשפע.
מתי אכלתם סחלב בפעם האחרונה?
אכלתי סחלב לפני חודש. במקום החדש שמעיז לקרוא לעצמו מסעדת שף - קערות. אני כמעט מוכנה לשים כסף על זה שזה היה סחלב אינסטנט משקית. מסעדת שף עאלק. זה היה דליל ובלי טעם.
השבמחקשלך נראה מעולה. אבל למה זה לא מפתיע אותי?
ל.ס.ת., כולה לערבב ולחמם. נשאר המון, את מוזמנת :-)
השבמחקdarling, you know I love it. on one of your visits to London you brought me the Telma one. I wouldn't say no if you make the 'original' one and we can compare.
השבמחקis it kosher for Pesah? after all we'll be in the photographer's house and its kosher there. well, we're coming before Lel Haseder.
the Londoner.
נראה לי שכשר, למה לא? קורנפלור וכאלה.
השבמחקיש לי קופסא ספייר, מוכנה לתרום לך בשמחה :-)
קופסה. קופסה. קופסה ב-ה"א!!!
השבמחקכן. אני דוגלת בארמית. תזכיר לי מי אתה?
השבמחקהי, נכנסתי לרשומה שלך.. היכן ידיד שלך קנה את האבקה(גם אני מחיפה)?
השבמחקמחפשת בנרות ולא מוצאת אבקה אמיתית בשום מקום..!
אין לי מושג :-)
השבמחקאברר איתו.
איזה פרח מומלץ? ואיך הטעם של סחלב? אני מעריץ גדול של הפרחים האלו הם פשוט מדהימים ונדירים ביופיים !
השבמחקנראה ממש טעים!
השבמחק