tag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post7622657808923835277..comments2023-07-10T17:21:43.363+03:00Comments on פירורים: סבתא בישלה - פולנטהodedeehttp://www.blogger.com/profile/11781928950808894782noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-68958788849828283152011-01-11T16:12:12.427+02:002011-01-11T16:12:12.427+02:00זו את?
אז יהיה :-)זו את?<br />אז יהיה :-)beaglehttps://www.blogger.com/profile/11671067237113429689noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-33325605393101220182011-01-11T00:07:49.485+02:002011-01-11T00:07:49.485+02:00אפפעם לא טעמתי.
יש שידור חוזר?
מיכלאפפעם לא טעמתי.<br />יש שידור חוזר?<br />מיכלAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-78978683884753644412011-01-07T09:40:41.911+02:002011-01-07T09:40:41.911+02:00זו השיטה של הבחור שלי, שכנראה למד מאמא שלו, אבל הו...זו השיטה של הבחור שלי, שכנראה למד מאמא שלו, אבל הוא לא זוכר. הם מולדבים במקור (ברית המועצות לשעבר) ומולדובה היתה חלק מרומניה מספר פעמים בהיסטוריה, כך שהקשר לממליגה ברור. <br />פעם היה לנו סיר מיוחד לבישול ממליגה, שעבר בירושה מהבית של הבחור. הוא נראה כמו קסדה צבאית הפוכה והיה כבד מאד.אודליהhttps://www.blogger.com/profile/04255158646969871887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-10293361234774885892011-01-07T08:31:42.240+02:002011-01-07T08:31:42.240+02:00אודליה, על השיטה הזו לא שמעתי, זה דווקא מעניין. וע...אודליה, על השיטה הזו לא שמעתי, זה דווקא מעניין. ועניין השמנת החמוצה חוזרת שוב, אני פשוט חייבת לנסות פעם :-)<br /><br />מאיה, כמובן שלא אינסטנט :-)beaglehttps://www.blogger.com/profile/11671067237113429689noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-2494852052656330952011-01-06T12:31:54.200+02:002011-01-06T12:31:54.200+02:00אגב, בדקתי עם אמא שלי והיא אמרה 20-25 דק' ברתי...אגב, בדקתי עם אמא שלי והיא אמרה 20-25 דק' ברתיחה גבוהה וערבוב מתמיד. היא משתמשת בקמח תירס ולא אינסטנט, גרוס הכי דק שיש (fine) תוצרת איטליה.<br /><br />אנחנו (או אני ושאר בני המשפחה מוותרים לי) אוכלים את הממליגה יחסית "דייסתית" ונוזלית אז אולי זה ההבדל בזמנים.מאיה מאיהnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-17184128859549423122011-01-05T20:32:53.035+02:002011-01-05T20:32:53.035+02:00ממליגה זו הדיסה היחידה שאני אוכלת. בעדה שלנו מוסיפ...ממליגה זו הדיסה היחידה שאני אוכלת. בעדה שלנו מוסיפים את החלב לדיסה אחרי שהמים רתחו וקמח התירס עורבב לתוכם ואוכלים את הממליגה עם שמנת חמוצה.אודליהhttps://www.blogger.com/profile/04255158646969871887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-79935672138564793682011-01-04T11:43:24.403+02:002011-01-04T11:43:24.403+02:00לונדונית, למה את נותנת ספויילרים לפוסטים עתידיים.....לונדונית, למה את נותנת ספויילרים לפוסטים עתידיים...?<br />תהיינה גם דייסות מתוקות וגם "אבא".beaglehttps://www.blogger.com/profile/11671067237113429689noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-8994060820313067692011-01-04T10:55:52.036+02:002011-01-04T10:55:52.036+02:00ביגלית, זה נראה טעים לאללה, אבל לא דייסה...
בשבילי...ביגלית, זה נראה טעים לאללה, אבל לא דייסה...<br />בשבילי דייסה צריכה להיות מתוקה. דרך אגב, אבא (או אבו-ביגל כפי שהוא מוכר לקוראי הבלוג) הזכיר לי איך בילדותך המוקדמת (קרי בשלב הדייסות) אהבת קוביית שוקולד בדייסה וקראת לזה אבא. <br />את פני הדייסה היית מקדמת בקריאות: "עוד אבא!"<br /><br />זאת מלונדוןAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-46999600198023471462011-01-03T12:46:00.828+02:002011-01-03T12:46:00.828+02:00מאיה, זה נשמע מעולה עם שמנת חמוצה...
הכנתי גם גרס...מאיה, זה נשמע מעולה עם שמנת חמוצה... <br />הכנתי גם גרסה נוספת עם ביצה עלומה, זה באמת הולך נהדר יחד :-)<br /><br />אסתי, ספרי איך יוצא לך!<br /><br />ל.ס.ת - יאללה, תכיני. את יכולה, אני מאמינה בך :-)beaglehttps://www.blogger.com/profile/11671067237113429689noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-57280990731044855782011-01-02T20:55:26.665+02:002011-01-02T20:55:26.665+02:00רוצה גם...רוצה גם...לא סוגרת ת'פהhttp://saloona.co.il/losogeretape/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-15936306738292324892011-01-02T15:29:58.272+02:002011-01-02T15:29:58.272+02:00נראה טעים טעים טעים! כבר מנסה.נראה טעים טעים טעים! כבר מנסה.Esteehttps://www.blogger.com/profile/01894127901327251565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-21577733351183367692011-01-02T09:59:12.617+02:002011-01-02T09:59:12.617+02:00יאמממ....!
יש מעט מאד דברים שאני אוהבת יותר מפולנ...יאמממ....! <br />יש מעט מאד דברים שאני אוהבת יותר מפולנטה וכמהין! (מעדיפה לקרוא לזה ממליגה מתוך כבוד לגנים :) )<br />אמא שלי לא מכינה את זה 40 דק', לדעתי היא מבשלת את זה משהו כמו 15-20 דק' אחרי רתיחה, אבל אני אבדוק את זה איתה. <br />הגירסה הביתית שלנו היא, לרוב, כשזה מוכן מעברבבים פנימה שמנת חמוצה, גבינות לבנות, יוגורט - מה שיש או הכל יחד, לפי הטעם. פרמז'ן או גבינה בולגרית (מעדיפה אישית את הבולגרית) וביצה רכה - זה מה שמקפיץ את כל הסיפור בכמה רמות. <br />עכשיו כשאני חושבת על זה... מזמן לא אכלתי ממליגה, בא לי!<br />תודה על פוסט מעורר בלוטות טעם וגעגוע :)מאיה מאיהnoreply@blogger.com