tag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post3071304947945915439..comments2023-07-10T17:21:43.363+03:00Comments on פירורים: איגלו הפתעהodedeehttp://www.blogger.com/profile/11781928950808894782noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-14328525158723951512010-11-16T18:06:21.748+02:002010-11-16T18:06:21.748+02:00תודה! :-)
אני אנסה לחפש באינטרנט את התבנית, אולי י...תודה! :-)<br />אני אנסה לחפש באינטרנט את התבנית, אולי יש תמונה, ואז אוכל לראות האם ניתן להתאים לתבניות שלי.<br />המון תודה!beaglehttps://www.blogger.com/profile/11671067237113429689noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-61417413065607788842010-11-08T09:31:05.641+02:002010-11-08T09:31:05.641+02:00הסתכלתי עכשיו שוב על התמונה אצלך ואני די בטוחה שלא...הסתכלתי עכשיו שוב על התמונה אצלך ואני די בטוחה שלא מדובר באותה תבנית בדיוק (צר לי, היו לי כוונות טובות). אבל אפשר לנסות כל עוד מתאימים את הכמות לגובה בשקעי התבנית ואולי את זמן האפייה ולראות מה יוצא, לא?<br /> דניאלAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-10491909304907771462010-11-08T09:26:19.153+02:002010-11-08T09:26:19.153+02:00בשמחה.
לגבי השאלה: מהתמונות בספר אלה נראות כמו ק...בשמחה. <br /><br />לגבי השאלה: מהתמונות בספר אלה נראות כמו קעריות יותר לכוון העוגה ופחות לכוון הפאדג', כלומר הן די יבשות, וכפי שתראי במתכון גם אינן מכילות שוקולד. אלה לא בראוניז קלאסיות (אם כי יש כמובן מתכונים מצויינים ללא שוקולד או עם מעט שוקולד). אני בכלל מקווה שבאמת מדובר באותה תבנית אליה מתכוונת נייג'לה, כי כשאני מסתכלת עכשיו בספר השקע נראה לי אצלה גדול בהרבה - מעין מכתשים קטנים של עוגה.<br /><br />בכל מקרה, אם תרצי לנסות, הנה המתכון לקעריות בראוניז מתוך הספר האחרון של נייג'לה לוסון "Kitchen: Recipes from the Heart of the Home" (בנוסח מתורגם ומקוצר ועם כמה הערות ממני). לא ניסיתי אותו, אבל אפשר לסמוך על נייג'לה. חוץ מזה מה כבר יכול להיות רע? כל קינוח המכיל ניגודים מכיל הבטחה לטוב.<br />6 מנות<br />125 ג' חמאה רכה<br />125 ג' סוכר דק (כמובן גם סוכר רגיל יעשה את העבודה)<br />15 ג' אבקת חלב לתת (מאלט) (כיון שזה מרכיב שנועד לתת טעם בעיקר, או לפחות כך נראה לי, הייתי משמיטה ולא יוצאת למסע חיפושים מתיש)<br />15 ג' קקאו משובח<br />125 מ"ל מים רותחים <br />125 מ"ל רוויון או יוגורט נוזלי<br />1 ביצה<br />1 כפית תמצית וניל<br />150 ג' קמח<br />1/2 כפית אבקת סודה לשתייה<br />להגשה (על פי בחירה): קצפת, מזרה סוכריות, פירות, גלידה, רטבים שונים, אגוזים קצוצים<br /><br />לתבנית של 6 שקעים מתאימים ליצירת קעריות("תבנית עוגות קערית?" "תבניות עוגות צלוחית" או אולי "תבנית קעריות עוגה"? העיקר שאת מבינה את הכוונה)<br /><br />לחמם תנור ל-200 מעלות ולשמן קלות את השקעים בחמאה.<br />בסיר קטן על אש נמוכה להמס חמאה. להוסיף סוכר ולבחוש עד להמסתו המלאה. להסיר מהאש (נראה לי שבטח אפשר גם במיקרו בזהירות בקערה).<br />בספל גדול או קנקן לשים את אבקת החלב ואת אבקת הקקאו ולטרוף פנימה את המים הרותחים לתערובת חלקה. להוסיף לחמאה ולערבב לתערובת אחידה.<br />לספל/הקנקן המרוקן (אין צורך לשטוף) להוסיף רוויון (או יוגורט), ביצה ווניל, לטרוף ואז לבחוש לתוך העיסה שבסיר.<br />לבסוף, לערבב פנימה קמח וסודה לשתייה.<br />למלא את התבניות (אפשר להעזר בכלי מדידה בן 100 מ"ל). שקעי התבנית אמורים להתמלא עד 3/4 גובה.<br />לאפות בתנור החם כ-12 דקות. כשמוכנות ירגישו מעט קפיציות בלחיצה קלה על שטח הפנים. לצנן התבנית על רשת למשך 5 דקות ואז לחלץ מהתבנית להוצאת קעריות הבראוניז.<br />אפשר למלא כשחמימות מעט או לאחר שהצטננו לחלוטין, איך שרוצים.<br />בהצלחה ובתאבון<br />דניאלAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-61185805210273711012010-11-02T15:58:59.381+02:002010-11-02T15:58:59.381+02:00תודה לכולם!
(איזה כיף לקבל מחמאות :-) )
דניאל, אנ...תודה לכולם!<br />(איזה כיף לקבל מחמאות :-) )<br /><br />דניאל, אני אשמח לקבל מתכון! <br />אני תוהה אם הבראוינז יוצא רך ונימוח כמו שאני אוהבת בתבנית שהיא בסה"כ די גבוהה.beaglehttps://www.blogger.com/profile/11671067237113429689noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-12067398457371394972010-11-01T13:43:45.924+02:002010-11-01T13:43:45.924+02:00איזה יופי!
ואם נראה לך, אז הנה עוד רעיון לתבנית הז...איזה יופי!<br />ואם נראה לך, אז הנה עוד רעיון לתבנית הזו בדיוק (לא שלי - כי בכלל לא הכרתי את התבנית הזו עד לפני כחודש - אלא מהספר החדש של נייג'לה): <br />אופים בהן מעין בראוניז ומגישים כשבשקערורית טמון כדור גלידה ומעל מזורזף רוטב כלשהו שטעמו הולם את טעם הגלידה והבראוניז.<br />יכול להיות שבשל הצורה והייעוד צריך עיסה יותר יציבה של בראוניז והרי יש מתכונים בטווח שבין 1/4 כוס קמח ל-1 כוס קמח.<br />בכל מקרה יש מתכון מסודר בספר ואם תרצי אקליד לך.<br />דניאלAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-73710612373495644162010-10-31T12:15:47.981+02:002010-10-31T12:15:47.981+02:00איזה מנה מעניינת ויפה כל כך....
אהבתי מאד!!!
חיה.איזה מנה מעניינת ויפה כל כך....<br />אהבתי מאד!!!<br />חיה.soul foodhttps://www.blogger.com/profile/01405311509842475120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-48603840879409866302010-10-31T10:53:29.914+02:002010-10-31T10:53:29.914+02:00נראה פשוט מעולה, במיוחד אהבתי את הג'לי ליקר שז...נראה פשוט מעולה, במיוחד אהבתי את הג'לי ליקר שזיפים, יאמי :)נטליhttp://www.oogio.netnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-54939685197171023382010-10-31T08:18:21.940+02:002010-10-31T08:18:21.940+02:00וואו הקולות שהשמעתי בשעת בוקר שכזו ועוד החלון פתוח...וואו הקולות שהשמעתי בשעת בוקר שכזו ועוד החלון פתוח!!!!<br />אין מילים....<br />(כמו שאת רואה, אני גם מתכוונת לזה!)<br />אימוש5Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-11206746790659031132010-10-31T08:08:11.435+02:002010-10-31T08:08:11.435+02:00יפהפה. ומעורר תאבון, מאוד.
את יודעת את הכתובת, ובכ...יפהפה. ומעורר תאבון, מאוד.<br />את יודעת את הכתובת, ובכלל - מגיע לי!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3000928737179451060.post-10282765038111440922010-10-31T07:43:34.059+02:002010-10-31T07:43:34.059+02:00ואי איזו מנה מטריפהההההה
היא כל כך ייחודיות יפה ומ...ואי איזו מנה מטריפהההההה<br />היא כל כך ייחודיות יפה ומעניינת!!!!!!!<br />אם היית שמה אותה בתחרות כלשהי היא היתה זוכה מקום ראשון ללא ספק:-)))<br />מדהים .....<br />יום נפלא- יפיתAnonymousnoreply@blogger.com