יום חמישי, 1 בנובמבר 2012

בננה חלבה

עוגה בחושה נהדרת, שהכנתי כבר פעמיים לפחות.
מתכון של עוגת חלבה (או בעצם, טחינה וסילאן), שמשודרגת בקוביות חלבה, והומלצה בחום ע"י סופי, עברה המרה נוספת וחלק מכמות הסילאן הוחלפה בבננה מרוסקת.
ועל הדרך גם נאפתה כמאפינס, עם אגוזי מלך לעיטור.
נהדרת נהדרת נהדרת.
באחת הפעמים האחרונות הוכנה כשתי תבניות אינגליש שהונחו על השיש אצל האחות הצלמת, ונאכלו ללא שהות ע"י הכלבה שלה. זו בדיוק הסיבה לדגול במאפינס, לפחות יש סיכוי שחלק תשארנה...


אז המקור של מיקי שמו כאן, והנה אחרי שינויים.

עוגת חלבה בננה
(תבנית אינגליש + 3 מאפינס, או הכפילו כמויות ל- 3 אינגליש)

חומרים:

2 ביצים גדולות
100 גרם סוכר לבן
100 גרם סוכר חום בהיר
210 גרם קמח רגיל
5 גרם אבקת אפייה
80 גרם טחינה גולמית
40 גרם סילאן
2 בננות רכות, מרוסקות למחית
1 שמנת מתוקה
50 גר' קוביות חלבה
חצאי אגוזי מלך לעיטור











הכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבניות
מקציפים ביצים עם שני סוגי סוכר בקערת מיקסר כ-5 דקות במהירות בינונית לתערובת תפוחה ובהירה.
מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה שנייה.
מערבבים סילאן, טחינה ובננות בקערה שלישית.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח והשמנת המתוקה לסירוגין תוך כדי ערבול עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הטחינה ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים לתבניות, מחליקים ומשקעים קוביות חלבה בתבנית (במאפינס מספיקה קוביה אחת), ומפזרים אגוזים מעל.

אופים כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.